Klein do finále kvalifikácie v Madride, Swiateková svetovou jednotkou už 100 týždňov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Klein do finále kvalifikácie v Madride, Swiateková svetovou jednotkou už 100 týždňov
Swiateková naďalej panuje ženskému rebríčku.
Swiateková naďalej panuje ženskému rebríčku.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 22. apríla?

22:36 - Slovenka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala. Šramková sa v ďalšom kole stretne s Hailey Baptisteovou z USA.

15:22 - Jan-Lennard Struff získal v nedeľu na domácej antuke v Mníchove svoj prvý titul na okruhu ATP ako tretí najstarší muž v histórii (33 rokov a 362 dní). Len o pár mesiacov starší boli Talian Paolo Lorenzi (34 rokov a 221 dní) v Kitzbüheli 2016 a Dominikánec Victor Estrella Burgos (34 rokov a 190 dní) v Quite 2015.

14:20 - Ak sa na antukovom turnaji v Madride stretnú 37-ročný Rafael Nadal a 16-ročný Darwin Blanch, bude to súboj dvoch tenistov s najväčším vekovým rozdielom (21 rokov a 117 dní) na podujatiach Masters 1000.

14:15 - Španiel Rafael Nadal sa v septembri predstaví v Tíme Európy na Laver Cupe v Berlíne. Účasť 22-násobného grandslamového šampióna v pondelok potvrdili organizátori. "Som veľmi šťastný, že sa budem môcť zúčastníť na Laver Cupe v Berlíne. Na toto podujatie mám veľa špeciálnych a  emotívnych spomienok. Pred dvoma rokmi som nastúpil vo štvorhre po boku Rogera Federera, ktorý sa v Londýne rozlúčil s aktívnou kariérou," uviedol Nadal vo svojom vyhlásení.

V Berlíne si v Tíme Európy zahrajú i ďalší Španiel Carlos Alcaraz, Rus Daniil Medvedev či Nemec Alexander Zverev, informovala o tom agentúra AFP. Nadal sa pred týždňom v Barcelone vrátil do súťažného kolotoča po vyše trojmesačnej pauze zavinenej zranením bedrového kĺbu, skončil však už v 2. kole na rakete Austrálčana Alexa de Minaura.

11:40 - Slovák Lukáš Klein postúpil do finále kvalifikácie na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Madride. V pozícii 22. nasadeného zdolal v pondelkovom 1. kole kvalifikácie domáceho Španiela Pola Martina Tiffona v dvoch setoch 6:3, 6:2. Jeho ďalším súperom bude päťka pavúka Argentínčan Thiago Agustín Tirante.

10:39 - Mattea Berrettiniho pribrzdili ďalšie zdravotné problémy. Bývalý šiesty hráč sveta, ktorý po polročnej pauze spôsobenej zranením členka odohral štyri turnaje a v Marrákeši na antuke dokázal ukončiť dvojročné čakanie na titul, sa pre chorobu odhlásil z turnaja Masters 1000 v Madride.

"V posledných dňoch som bojoval s chorobou. Mám angínu a horúčku. Budem počúvať lekárov a s ohľadom na svoje zdravie v Madride hrať nebudem. Teraz sa sústredím na úplné zotavenie a prípravu na Rím," napísal 27-ročný Talian na sociálnych sieťach.

10:30 - Dvadsaťdvaročná Iga Swiateková začala svoj 100. týždeň ako svetová jednotka. Len osem tenistiek vládlo rebríčku WTA dlhšie, na čele s Nemkou Steffi Grafovou (377 týždňov). Poľka by sa počas leta mohla vyrovnať Belgičanke Justine Heninovej (117) .        

Aktuálny rebríček WTA.
Aktuálny rebríček WTA.Flashscore

09:00 - Bývalá svetová jednotka Simona Halepová, ktorá minulý mesiac v Miami odohrala svoj prvý turnaj po skrátenom treste za pozitívny test na zakázanú látku roxadustat a v prvom kole prehrala s Paulou Badosovou, nebude hrať na antukovom turnaji WTA 1000 v Madride.

"Moje telo potrebuje viac času na prípravu a musela som urobiť ťažké rozhodnutie, že v Madride hrať nebudem. Chcem sa vrátiť na okruh, ale skúsenosti mi radia, aby som sa neponáhľala," oznámila na sociálnych sieťach 32-ročná Rumunka, ktorá v španielskej metropole triumfovala v rokoch 2016 a 2017.