Vyhrala auto, no nemá vodičák. Rybakinová získala v Stuttgarte ôsmy kariérny titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vyhrala auto, no nemá vodičák. Rybakinová získala v Stuttgarte ôsmy kariérny titul
Aktualizované
Rybakinová tento rok na podniku WTA dominuje.
Rybakinová tento rok na podniku WTA dominuje.AFP
Jelena Rybakinová (24) zdolala vo finále antukového turnaja WTA 500 v Stuttgarte Ukrajinku Martu Kosťukovú (21) 6:2 a 6:2 a získala svoj ôsmy turnajový titul v kariére. Naturalizovaná Kazaška triumfovala na okruhu WTA tento rok už tretíkrát.

Rybakinová - Kosťuková 6:2, 6:2

Svetová štvorka Rybakinová v semifinále zdolala svetovú jednotku Igu Swiatekovú a finálový zápas už bol pre ňu ľahkou záležitosťou. Kosťukovej, ktorá je vo svetovom rebríčku na 27. mieste, počas zápasu nedovolila ani jeden brejk a duel pre seba získala za 71 minút.

Wimbledonská víťazka z roku 2022 dokázala, že môže byť úspešná aj na antukových dvorcoch. Na najpomalšom povrchu si pripísala už tretie turnajové víťazstvo, keď predtým ovládla turnaj v Bukurešti (2019) a vlani vyhrala prestížnu "tisícku" v Ríme. Odmenou za úspech jej bude aj auto luxusnej značky, hoci v rozhovore s úsmevom prezradila, že nemá vodičský preukaz a chce si ho urobiť.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Rybakinová, ktorá vo všetkých predchádzajúcich zápasoch musela ísť do rozhodujúceho tretieho setu, v nedeľu zaujala najmä na podaní, keď odvrátila všetky tri brejkbaly a po prvom podaní získala 81 % bodov. Sama využila štyri zo šiestich šancí na returne a stratila len štyri gemy. Po Brisbane a Abú Dabí tak oslavuje svoj tretí tohtoročný titul a opäť v kategórii WTA 500. Svoju tohtoročnú bilanciu vylepšila na 26:4. 

"Som veľmi šťastná za túto trofej, ďakujem všetkým, ktorí ma prišli tento týždeň podporiť, veľa to pre mňa znamená. Bola tu skvelá atmosféra a teším sa na budúci rok," povedala po zisku trofeje.