Koniec bývalej svetovej jednotky, Muguruzová sa do tenisového kolotoča nevráti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec bývalej svetovej jednotky, Muguruzová sa do tenisového kolotoča nevráti
Španielke tenis nechýba.
Španielke tenis nechýba.Profimedia
Španielska tenistka Garbine Muguruzová (30) ohlásila v sobotu koniec aktívnej kariéry. Niekdajšia svetová jednotka a držiteľka dvoch grandslamových titulov bola v akcii naposledy v januári 2023.

V roku 2016 triumfovala na Roland Garros a o rok neskôr aj na Wimbledone. Premiérový grandslamový titul získala po víťazstve nad Serenou Williamsovou, ten ďalší po finálovom súboji s jej sestrou Venus. V sezóne 2017 bola štyri týždne svetovou jednotkou. V roku 2021 ešte vyhrala finále MS WTA, ale od roku 2022 ju postihol pokles formy sprevádzaný zdravotnými problémami.

Na kurte sa predstavila naposledy 30. januára 2023 na halovom turnaji v Lyone, kde vypadla v úvodnom kole s Češkou Lindou Noskovou. Potom si dala od tenisu pauzu, ktorú viackrát predlžovala a na dvorce sa napokon nevrátila.

"Prišiel čas, aby som sa rozlúčila. Mala som dlhú a krásnu kariéru, no cítim, že je čas skončiť. K tomuto rozhodnutiu som smerovala po malých krokoch," citovala tenistku agentúra AFP.

"Keď som prestala súťažiť, vrátila som sa domov a privítala pauzu s otvorenou náručou. Každým dňom som sa cítila lepšie a nechýbala mi disciplína ani náročnosť života, ktorý som mala predtým," povedala Muguruzová, ktorá má na konte desať singlových titulov na okruhu WTA.