Fritz v Mníchove vyradil bývalého šampióna Garína a prvýkrát je v antukovom finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fritz v Mníchove vyradil bývalého šampióna Garína a prvýkrát je v antukovom finále
Fritz postúpil do antukového finále prvýkrát v kariére.
Fritz postúpil do antukového finále prvýkrát v kariére.Profimedia
Taylor Fritz (26) zdolal v Mníchove šampióna z roku 2019 Cristiana Garína (27) z Čile 6:3, 6:4 a prvýkrát v kariére sa dostal do finále na antuke. O svoj druhý tohtoročný a celkovo ôsmy titul si Američan zahrá s domácim Janom-Lennardom Struffom (32).

Garín - Fritz 3:6, 4:6

Taylor Fritz na predchádzajúcom podujatí v Monte Carle vypadol v 1. kole s Lorenzom Musettim a po februárovom triumfe v Delray Beach skončil na treťom zo štyroch turnajov po svojom úvodnom vystúpení a neobhájil svoje najväčšie semifinále na antuke.

Hneď na nasledujúcom turnaji si však napravil náladu a v Mníchove na najpomalšom povrchu postúpil prvýkrát v kariére do finále. Na okruhu ATP cez antukové semifinále dostal až na siedmy pokus, keď zdolal Čiľana Cristiana Garína a vylepšil svoj minuloročný výsledok z Bavorska.

Fritz neponúkol ani jeden brejkbal šampiónovi z roku 2019 Garínovi, ktorý v piatok vyradil domácu nasadenú jednotku a dvojnásobného víťaza Alexandra Zvereva. Na podaní stratil len 11 fiftínov a po 81 minútach hry zvíťazil 6:3, 6:4. Otočil tak vzájomnú bilanciu na 2:1. Dvadsaťšesťročný Američan postúpil do svojho celkovo 13. finále, v ktorom má bilanciu 7-5.