Djokovič sa odhlásil z Masters v Madride, o post svetovej jednotky zatiaľ nepríde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič sa odhlásil z Masters v Madride, o post svetovej jednotky zatiaľ nepríde
Djokovič sa oficiálne odhlásil z druhého tohtoročného podujatia ATP Masters 1000 na antuke v Madride.
Djokovič sa oficiálne odhlásil z druhého tohtoročného podujatia ATP Masters 1000 na antuke v Madride.Profimedia
Novak Djokovič (36) sa oficiálne odhlásil z druhého tohtoročného podujatia ATP Masters 1000 na antuke v Madride, a to sedem dní po nečakanej prehre s Casperom Ruudom (25) v semifinále v Monte Carle. Svetová jednotka sa už pred sezónou rozhodla výrazne zredukovať počet turnajov a sústrediť sa na najdôležitejšie podujatia s vrcholom na OH. Skúsený Srb však napriek tomu o svoju pozíciu na čele rebríčka nepríde.

Djokovič v aktuálnej sezóne šetrí sily. Sústredí sa predovšetkým na úspech na Roland Garros, ktorý tento rok hostí nielen tradičný antukový Grand Slam, ale aj letný olympijský turnaj, z ktorého by rád získal svoju premiérovú medailu.

Srbský tenista, ktorý o mesiac oslávi 37. narodeniny, zatiaľ tento rok štartoval len na troch individuálnych podujatiach a nielenže nezískal titul, ale dokonca si nezahral ani finále. Na Australian Open vypadol v semifinále s Jannikom Sinnerom, v Indian Wells stroskotal v treťom kole na Lucovi Nardim a minulý týždeň v Monte Carle ho do finále nepustil Casper Ruud.

Teraz Djokovič odpočíva a voľný čas trávi doma v rodnom Srbsku s rodinou. Ako už dávnejšie naznačil, nezúčastní sa ani na antukovom turnaji Masters 1000 v Madride, ktorý sa uskutoční o dva týždne a z ktorého sa dnes oficiálne odhlásil.

Víťaz 24 grandslamových turnajov v španielskej metropole získal tri tituly (2011, 2016, 2019), ale od svojho posledného triumfu sa zúčastnil len pred dvoma rokmi, keď prehral semifinálovú bitku s domácim mladíkom Carlosom Alcarazom.

Poradie rebríčka ATP.
Poradie rebríčka ATP.Flashscore

Najstaršia svetová jednotka v histórii a najdlhšie vládnuci muž rebríčka ATP napriek ďalšej neúčasti nestratí pozíciu na čele poradia, no Sinner môže výrazne znížiť bodový odstup. Práve Talian bude na Masters v Madride debutovať ako nasadená jednotka.