Murray nepodstúpi operáciu zraneného členka, cieľom je opäť si zahrať na olympiáde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Murray nepodstúpi operáciu zraneného členka, cieľom je opäť si zahrať na olympiáde
Murray sa chce predstaviť v Paríži.
Murray sa chce predstaviť v Paríži.Reuters
Andy Murray (36) nepodstúpi operáciu členka, ktorý si zranil minulý mesiac na turnaji Miami Open. Termín návratu škótskeho tenistu ešte nebol stanovený, ambíciou držiteľa dvoch zlatých medailí je znovu si zahrať na olympijských hrách.

Murray si v rozhodujúcom sete duelu s Čechom Tomášom Macháčom na juhu Floridy podvrtol členok a odhlásil sa z aprílových turnajov Monte Carlo Masters a Mníchov Open.

"Najnovšie informácie od Andyho sú také, že už nemá ortézu a nebude musieť podstúpiť operáciu členka. Rehabilitácia prebieha dobre a dúfa, že sa čoskoro vráti na kurty. Zatiaľ však ešte nemá stanovený dátum návratu do súťažného diania," vravel tenistov hovorca.

Bývalá svetová jednotka a trojnásobný grandslamový šampión, ktorý podstúpil v roku 2019 operáciu bedrového kĺbu, predtým uviedol, že po lete už neplánuje veľa hrať, no dúfa, že sa zúčastní na olympijských hrách. Murray tiež povedal, že verí, že bude hrať na French Open, ktoré sa začína 26. mája.

Wimbledon, kde bol Murray dvakrát šampiónom, štartuje 1. júla a olympiáda, z ktorej má dve zlaté medaily (2012 a 2016), sa začne na konci rovnakého mesiaca.