Tsitsipas dokonal v Monte Carle hetrik, vo finále si bez problémov poradil s Ruudom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tsitsipas dokonal v Monte Carle hetrik, vo finále si bez problémov poradil s Ruudom
Tsitsipas potvrdil, že sa mu v Monte Carle darí.
Tsitsipas potvrdil, že sa mu v Monte Carle darí.Profimedia
Stefanos Tsitsipas (26) premenil svoje tretie finále v Monte Carle na titul a rovnako ako v rokoch 2021 a 2022 ho oslávil po dvojsetovej výhre. Grék, ktorý na svoj 11. triumf čakal od augusta minulého roka, zdolal Caspera Ruuda (26) za hodinu a pol jednoznačne 6:1, 6:4. Nór stále čaká na väčšiu trofej než z turnajov ATP 250. Rodák z Atén sa po treťom víťazstve na Masters 1000 posunul na siedmu priečku svetového rebríčka.

Ruud - Tsitsipas 1:6, 4:6

Tsitsipas získal prvý set za 35 minút, keď od stavu 0:1 uhral šesť gemov v rade. Odvrátil všetky tri Ruudove brejkbaly a sám využil polovicu svojich šancí (3/6). Pri druhom setbale mu Nór pomohol dvojchybou.

Druhý set bol od začiatku výrazne vyrovnanejší, Ruud zlepšil svoj bekhend, menil pozície na returne a nútil Tsitsipasa k chybám. Grék musel v prvých dvoch gemoch na podaní odvracať brejkbaly. V siedmej hre neudržal náskok 40:0 a pustil Nóra k ďalším trom šanciam. Všetky však odvrátil víťazným úderom a po 13 minútach napokon vyhral dlhý gem. Za stavu 5:4 si Grék vypracoval svoj prvý mečbal, ktorý okamžite využil a po víťaznom forhende sa radostne zrútil na zem.

"Chcel by som zablahoželať Casperovi a jeho tímu k skvelej ceste turnajom. Keby mi niekto pred pár rokmi povedal, že toto podujatie vyhrám trikrát, neveril by som tomu. Ďakujem svojmu tímu, že pri mne stojí už niekoľko rokov."

Zostrih zápasu.
Flashscore

"Ďakujem všetkým, vďaka ktorým sa tento turnaj koná a dúfam, že tu pridám ďalšie úspechy. Tento tenisový klub je naozaj skvelý a som rád, že mám naň také krásne spomienky," povedal trojnásobný šampión na záverečnom ceremoniáli.

Tsitsipas potvrdil, že antuka je jeho obľúbeným povrchom. V zápase išiel na sieť celkovo 30-krát a zahral viac víťazných úderov a menej nevynútených chýb ako jeho súper. Bývalej svetovej trojke sa podarilo vylepšiť svoju bilanciu v Monte Carle na 20-3, lepší je tu len 11-násobný šampión Rafael Nadal. Svoju bilanciu vo finále Masters zlepšil na 3-4

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Obaja finalisti sa vo svetovom rebríčku posunú výrazne vyššie. Tsitsipas sa posunie o päť miest na siedmu priečku. Ruud, ktorý vstupoval do turnaja ako svetová desiatka, bude o jednu pozíciu pred ním. Očakáva sa, že obaja budú na budúci týždeň v akcii na ATP 500 v Barcelone.