Ruud po týždni odplatil Tsitsipasovi prehru a v Barcelone získal svoj najväčší titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ruud po týždni odplatil Tsitsipasovi prehru a v Barcelone získal svoj najväčší titul
Ruud má na konte ďalší titul.
Ruud má na konte ďalší titul.Profimedia
Casper Ruud (26) zdolal vo finále antukovej päťstovky v Barcelone Stefanosa Tsitsipasa (26) 7:5, 6:3 a odplatil mu týždeň starú prehru z turnaja Masters v Monte Carle. Vo svojom 22. finále získal svoj najväčší a celkovo 11. titul, všetkých 10 predchádzajúcich triumfov pochádzalo z podujatí ATP 250.

Tsitsipas - Ruud 5:7, 3:6

Finálový zápas začal lepšie Tsitsipas, ktorý hneď na začiatku získal Ruudovo podanie a potom zvýšil svoj náskok na 3:1. Nór získal tri gemy v rade, priebeh duelu otočil a ujal sa vedenia. V dvanástej hre si vďaka dvom dropšotom vypracoval setbaly a prvý z nich získal po súperovej chybe na sieti.

V druhom sete bol finalista posledných dvoch ročníkov Roland Garros jasne lepším hráčom. Do stavu 5:2 stratil na podaní iba tri loptičky a využil dva z troch brejkbalov. 

Zostrih finálového stretnutia.
Flashscore

Ruud získal svoj prvý tohtoročný titul až na štvrtý pokus, keď v predchádzajúcich troch finálových zápasoch nezískal ani set. V Los Cabos podľahol Jordanovi Thompsonovi, v Acapulcu Alexovi De Minaurovi a minulý týždeň v Monte Carle Tsitsipasovi. Nór má teraz na konte najviac víťazstiev spomedzi všetkých hráčov v tejto sezóne a svoju tohtoročnú bilanciu vylepšil na 29-8.

Grék v Katalánsku prehral aj svoje štvrté finále. Pri svojom debute v roku 2018 nestačil na miestneho rekordéra Rafaela Nadala, s ktorým tu prehral aj v roku 2021. Vlani nestačil na ďalšieho Španiela Carlosa Alcaraza. V súbojoch o titul na podujatiach ATP 500 má bilanciu 0:11.

Rozhovor s Ruudom.
Flashscore