Mbappé nenechal chladným ani slávneho Henryho: Klub má byť väčší ako hráč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mbappé nenechal chladným ani slávneho Henryho: Klub má byť väčší ako hráč
Okolo mena Mbappé sa znovu šíria chýry.
Okolo mena Mbappé sa znovu šíria chýry.Profimedia
Posledné fámy ohľadom odchodu Kyliana Mbappého (23) z Paríža Saint-Germain a informácie o možnom fungovaní v klube znepokojili aj najlepšieho strelca histórie reprezentácie Francúzska.

Najnovšie správy v tamojších a španielskych médiách tvrdia, že rýchlonohý útočník chce v janurái 2023 opustiť majstra Ligue 1. Nie je to tak dávno, čo s PSG predĺžil kontrakt do roku 2025, aj keď okolnosti zo záveru uplynulej sezóny napovedali jeho prestup do Realu Madrid.

Na margo aktuálnych informácií sa vyjadrilo aj vedenie parížskeho klubu a poprelo, že samotný hráč požiadal o odchod.

Vo formácii 3-4-3 trénera Christopha Galtiera je Francúz využívaný ako osamotený útočník a na stranách mu sekundujú hviezdy ako Lionel Messi a Neymar. V reprezentačnom drese, kde naposledy nastúpil po boku Oliviera Girouda, má ale viac voľnosti.

"Nikto nemá rád, keď je vystavený tomu, v čom nie je dobrý. Jednoducho sa mu to nepáči. Je tu však niečo, čo je väčšie ako čokoľvek iné, a to je klub," nechal sa počuť Henry pre CBS Sports.

Bývalý útočník Francúzska a Arsenalu následne vo svojej úvahe o fungovaní PSG pokračoval: "Dali mu pocítiť, že klub je najdôležitejšia vec, alebo že on je dôležitejší ako klub?"

Strelec, pri ktorého mene svieti 51 reprezentačných zásahov, spomenul, že podobnú skúsenosť mal aj on sám v Katalánsku. "Použijem svoj vlastný príbeh. V Barcelone sa mi nepáčilo hrať vysoko a do šírky. Nenávidel som to. Ale robil som to pre tím," vysvetlil.

"Existuje len jedno pravidlo - keď vás tréner o niečo požiada, urobíte to, ak je to dobré pre tím,“ uzavrel jednoznačne.

utorkovom dueli Ligy majstrov Mbappé nevyzeral, že ho nedávne reči rozhodili. Nepôsobil tak ani pri svojej gólovej oslave počas remízy s lisabonskou Benficou.