McDavid si vytvoril osobný rekord, podľa Skinnera je ozajstným lídrom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

McDavid si vytvoril osobný rekord, podľa Skinnera je ozajstným lídrom

McDavidovi (vľavo) opäť ide karta.
McDavidovi (vľavo) opäť ide karta.Profimedia
Kanadský hokejový útočník Connor McDavid (26) si vytvoril osobný rekord, keď v sezóne 2022/23 nazbieral už 124 bodov. V nočnom zápase na ľade Buffala (3:2) strelil dva presné zásahy vrátane rozhodujúceho. Svojím 62. víťazným gólom v kariére preskočil v klubových štatistikách Waynea Gretzkého a pred ním je už iba líder poradia "Olejárov" Glenn Anderson.

McDavid zameral svoje pozápasové vyjadrenia najmä k cennému víťazstvu, ktorým Oilers zvýšili svoje šance na postup do play-off. Jeho spoluhráči však nešetrili superlatívmi. Brankár Stuart Skinner, ktorý k víťazstvu nad Sabres prispel 94,8-percentnou úspešnosťou zákrokov, si zažartoval na účet kapitána tímu.

"Ešte má len 124 bodov?" spýtal sa s úsmevom. "Vždy som hovoril, že si veľmi vážime to, čo pre nás robí na ľade, v ofenzíve a v defenzíve. Ľudia to možno nevnímajú, ale on je výborný aj v obrane. Zblokuje veľa striel a nebojí sa ísť ani pred bránku. Je užitočný na oboch stranách klziska a takisto aj mimo ľadu. Je to ozajstný líder," poznamenal Skinner.

McDavid zbiera od úvodu sezóny body v najvyššom tempe doterajšej kariéry a ako líder bodovania súťaže má po zápase v Buffale 26-bodový náskok pred spoluhráčom Leonom Draisaitlom. V uplynulej sezóne získal za 123 bodov svoju štvrtú trofej Arta Rossa pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti, keď odohral 80 zápasov.

Tentoraz mu na 124 bodov (54+70) stačilo len 65 duelov. Od roku 2000 mal víťaz bodovania základnej časti iba v dvoch prípadoch viac bodov - Nikita Kučerov 128 (2019) a Joe Thornton 125 (2006). Ak v závere výrazne neuberie z doterajšieho bodového priemeru, bude atakovať métu 150 bodov, ktorú v histórii NHL pokorili iba piati hráči - naposledy Mario Lemieux v roku 1996.