Medvedev si poradil s Kecmanovičom, v Adelaide si zahrá štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Medvedev si poradil s Kecmanovičom, v Adelaide si zahrá štvrťfinále

Medvedev je vo štvrťfinále. Ak vyradí Chačanova, o finále si môže zahrať s Djokovičom.
Medvedev je vo štvrťfinále. Ak vyradí Chačanova, o finále si môže zahrať s Djokovičom. Profimedia
Daniil Medvedev (26) postúpil v stredu do štvrťfinále turnaja Adelaide po tom, čo Miomira Kecmanoviča (23) zdolal v dvoch setoch 6:0, 6:3. Priblížil sa tak k možnému semifinále s Novakom Djokovičom (35), ktorý sa pripravuje na Australian Open.

Držiteľ grandslamu z US Open Medvedev sa v predchádzajúcom kole poriadne vytrápil s Lorenzom Sonegom. Odvrátil deväť setbalov a nakoniec vyhral prvý set. Proti 29. hráčovi rebríčka Srbovi Kecmanovičovi to mal o niečo jednoduchšie. 

"Myslím, že to bol skvelý zápas. Miomir je ťažký súper. Vysoko postavený hráč. V Adelaide už nie sú ľahkí tenisti. Nie som si istý, či vôbec niekto ľahký bol už v prvom kole. Som šťastný, že pokračujem ďalej. So svojou úrovňou som spokojný," uviedol po úspešnom dueli ruský tenista.

Medzi osmičkou najlepších aj Chačanov s Nišiokom

Svetová sedmička sa najbližšie predstaví proti ôsmemu nasadenému Karenovi Chačanovovi, ktorý zdolal Brita Jacka Drapera 6:4, 6:2

"Očakával som náročnú bitku. Už na US Open sme spolu zviedli kvalitný súboj. Vtedy sa, žiaľ, neskončil podľa mojich predstáv," povedal Chačanov. 

Do štvrťfinále turnaja ATP 250 postúpil aj Japonec Jošihito Nišioka, ktorý nadviazal na svoje senzačné víťazstvo so šampiónom parížskeho Masters Holgerom Runom. Uspel proti Američanovi Mackenziemu McDonaldovi 6:4, 6:3.

Australian Open je na programe od 16. do 29. januára.