Medvedev zničil Girona a dal najavo, že chce získať Australian Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Medvedev zničil Girona a dal najavo, že chce získať Australian Open

Medvedev dovolil svojmu súperovi uhrať iba tri gemy.
Medvedev dovolil svojmu súperovi uhrať iba tri gemy.Profimedia
Porazený finalista z ostatných dvoch ročníkov Australian Open Daniil Medvedev (26) si v prvom kole poradil hladko s Marcosom Gironom (29).

Siedmy nasadený Rus je takmer o meter vyšší než jeho súper z USA. V priebehu deväťdesiatich minút ho vybavil v troch setoch 6:0, 6:1, 6:2. V druhom kole sa stretne s austrálskym držiteľom divokej karty Johnom Millmanom, ktorý vyradil Marca-Andreu Hueslera.

"So zápasom som veľmi spokojný. Marcos je ťažký súper. Poraziť ho s takýmto skóre v prvom kole grandslamu je skvelé. Svoj výkon ma potešil," povedal 26-ročný tenista.

Daniil Medvedev zažil v posledných dvoch ročníkoch turnaja v Melbourne finálové sklamanie. V minulom roku stroskotal v päťsetovej bitke na rakete Rafaela Nadala. Nestačilo mu ani vedenie o dva sety. Rok predtým ho zdolal Novak Djokovič.

"Mám skvelé spomienky na vlaňajší ročník, no tento rok chcem, aby boli určite lepšie," doplnil s úsmevom na perách.

Šampióna US Open z roku 2021 vyššie spomenuté sklamania nepoložili. Práve naopak, pridal a stal sa svetovou jednotkou, ktorou bol 16 týždňov. Odvtedy sa ale jeho postavenie v rebríčku zmenilo. V minulej sezóne sa na French Open i US Open prebojoval "len" do osemfinále, a tak klesol na ôsmu priečku. Wimbledon, pre zákaz ruským a bieloruským tenistom, hrať nemohol.

Djokovič a Nadal naďalej predstavujú hrozbu v jeho ceste za druhým grandslamovým titulom. Avšak forma, ktorú ukázal proti Gironovi naznačuje, že dosahuje v správnom čase vrchol. Američanovi dovolil uhrať iba tri gemy.

Medvedev sa po Novakovi Djokovičovi, Matsovi Wilanderovi a Ivanovi Lendlovi môže stať ešte len štvrtým tenistom v "otvorenej ére", ktorému sa podarí prebojovať do troch finále Australian Open po sebe.

S Millmanom počas svojej kariéry ešte nehral. Súpera rešpektuje. "Ide o skvelého hráča, najmä tu v Austrálii. Je schopný hrať výborný tenis. Musím predviesť čo najlepší výkon," uzavrel.