Messi so Zlatou loptou, Mbappé získal cenu útechy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Messi so Zlatou loptou, Mbappé získal cenu útechy
Ťahúni Argentíny a Francúzska po finálovom zápase.
Ťahúni Argentíny a Francúzska po finálovom zápase.
Profimedia
Najlepším strelcom 22. futbalových MS v Katare sa stal s ôsmimi gólmi Francúz Kylian Mbappé (23). Ťahúň "Les Bleus" si Zlatú kopačku zaistil vo finálovom stretnutí s Argentínou, v ktorom zaznamenal hetrik. Najužitočnejším hráčom turnaja sa stal hviezdny Lionel Messi (35).

Mbappé sa tak stal len druhým hráčom, ktorému sa podarilo trikrát skórovať v zápase o titul. Pred Francúzom to dokázal iba Angličan Geoff Hurst na domácich MS v roku 1966 proti Západnému Nemecku (4:2).

Hráč PSG vyhral minisúboj s kapitánom Argentíny Lionelom Messim, ktorý strelil vo finále dva góly a celkovo na šampionáte zaznamenal sedem presných zásahov. Na delenom treťom mieste sa umiestnili štvorgóloví Oliver Giroud z Francúzska a Argentínčan Julián Álvarez.

Messiho to však mrzieť nemusí, keďže získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča turnaja. Tridsaťpäťročný veterán sa stal prvým hráčom v histórii, ktorý toto individuálne ocenenie získal druhýkrát v kariére. Udeľujú ho od roku 1982, jeho prvým držiteľom bol Talian Paolo Rossi.

Za MVP hráča turnaja zvolili Messiho aj v roku 2014 v Brazílii. Argentína vtedy podľahla vo finále Nemecku 0:1 po predĺžení. O osem rokov neskôr sa už Messi v pozícii kapitána "Albicelestes" dočkal.