Milwaukee sa vezie na víťaznej vlne, Oklahoma si naďalej stráži pozíciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Milwaukee sa vezie na víťaznej vlne, Oklahoma si naďalej stráži pozíciu
Grék bol strojcom ďalšieho úspechu Bucks.
Grék bol strojcom ďalšieho úspechu Bucks. TASR
Mužstvo z Milwaukee vedené Giannisom Antetokounmpom (28) sa prezentuje skvelou formou, zaznamenalo desiatu výhru v rade. Oklahoma bojuje o svoje zotrvanie medzi najlepšou desiatkou konferencie. Tím 76ers sa opäť mohol spoľahnúť na Joela Embiida (28).

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 138:131 pp

Indiana Pacers - Phoenix Suns 104:117

Philadelphia 76ers - New York Knicks 119:108

Po dvoch prehrách na palubovkách súperov privítala Philadelphia káder Knicks, ktorý sa snaží o prienik medzi najlepšiu šestku Východnej konferencie. Svoj posledný vzájomný zápas odohrali pred piatimi dňami, zrodil sa úspech celku z New Yorku. Tentoraz ale uspeli 76ers a nemalou mierou sa o to pričinil ich ťahúň Joel Embiid. Kamerunský basketbalista nastrieľal 35 bodov, pridal 11 doskokov a šesť asistencií.

Boston Celtics - Charlotte Hornets 127:116

Líder celej NBA z Bostonu vyzval na súboj mužstvo zo štrnástej priečky východu, ktoré prehralo posledných päť duelov. Celtics sa v aktuálnom ročníku stretli s Hornets trikrát, zakaždým sa tešili z výhry a bolo to tak aj na štvrtý pokus. Za potvrdením svojej pozície ich nasmeroval 41-bodový Jayson Tatum, ktorému kariérnym maximom s hodnotou 33 bodov sekundoval Derrick White. Tím zo Charlotte si zapísal už 42. prehru sezóny.

Toronto Raptors - Utah Jazz 116:122

V Toronte sa stretli mužstvá, ktoré sú na ceste za rovnakým cieľom - dostať sa do prvej desiatky svojej konferencie. Do duelu vstupovali tímy v rozdielnom rozpoložení. Raptors s tromi víťazstvami v rade, Jazz s rovnakým počtom prehier po sebe. Obe šnúry sa pretrhli v prospech hostí, ktorí uspeli a momentálne disponujú totožnou percentuálnou úspešnosťou ako desiata Oklahoma, no tá má dve stretnutie k dobru.

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 128:107

Miami Heat - Houston Rockets 97:95

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 107:118

Portland Trail Blazers  - Oklahoma City Thunder 129:138

Dva tohtosezónne strety oboch kádrov sa odohrali v decembri a oba skončili tesnou výhrou Oklahomy. Do tretice sa zrodil vyšší bodový rozdiel, no nemenil sa víťaz merania síl. Hostí za dôležitým bodmi v boji o udržanie si minimálne desiateho miesta nasmeroval Shai Gilgeous-Alexander. Dvadsaťštyriročný Kanaďan predviedol 44-bodové vystúpenie a kolegom dopomohol k udržaniu zlomovej tabuľkovej pozície.

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 114:122

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 106:119

Bucks si z prostredia Clippers odniesli desiaty triumf v sérii. Už tradične ich potiahol Giannis Antetokounmpo, k svojmu menu si zapísal 35 bodov, osem doskokov a poltucet asistencií. Hostia vytvárajú tlak na ligového lídra z Bostonu, za ktorým tesne zaostávajú. Domáce družstvo si aj napriek neúspechu udržalo svoju pozíciu v prvej šestke Západnej konferencie.