Minnesota sa dohodla s Boldym na dlhoročnom kontrakte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Minnesota sa dohodla s Boldym na dlhoročnom kontrakte

Boldy si za sedem rokov príde na 49 miliónov USD.
Boldy si za sedem rokov príde na 49 miliónov USD. Profimedia
Vedenie klubu NHL Minnesota Wild sa dohodlo s americkým hokejistom Mattom Boldym na predĺžení spolupráce. Dvadsaťjedenročný útočník podpísal v pondelok nový sedemročný kontrakt, ktorý mu vynesie celkovo 49 miliónov dolárov. Ročne tak v priemere zarobí sedem miliónov USD.

Generálny manažér Minnesoty Bill Guerin dal mladému krídelníkovi lukratívnu zmluvu ešte skôr, než v profilige nazbieral 100 bodov. Počas necelých dvoch sezón v NHL získal Boldy v 89 zápasoch základnej časti dokopy 68 bodov (27+41), v šiestich dueloch play off strelil jeden gól. Boldy sa mohol stať po tejto sezóne obmedzeným voľným hráčom, na základe nového kontraktu by mal zostať v tíme až do konca ročníka 2029/2030.

Američan aj po odchode spoluhráča z útoku Kevina Fialu do Los Angeles zostal v druhej lajne Wild produktívny. V prebiehajúcej sezóne vsietil v 42 stretnutiach 12 gólov a pridal 17 asistencií. V NHL tak pokračuje trend podpisov dlhoročných luxusných zmlúv mladíkov po vypršaní ich nováčikovských kontraktov.

Počas uplynulých mesiacov sa na podobných megazmluvách dohodli aj Boldyho krajania Tage Thompson z Buffala, Jack Hughes z New Jersey či Jason Robertson z Dallasu.