Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gašparík otvorene: Sme zatrpknutá postkomunistická krajina, ktorá chce na všetko nadávať

Gašparík bol na poslednej tlačovke v tejto sezóne veľmi otvorený.
Gašparík bol na poslednej tlačovke v tejto sezóne veľmi otvorený.TASR
Futbalisti Trnavy si v záverečnom kole Niké ligy zabezpečili postup do pohárovej Európy. Po vysokej výhre 5:0 nad Podbrezovou sa umiestnili na konečnom treťom mieste, takže si zahrajú v 2. predkole Konferenčnej ligy.

Hlavný tréner Michal Gašparík bol s priebehom aj konečným skóre spokojný. "Zápas sa mi hodnotí ľahúčko. Chalani boli pod veľkým tlakom, napriek tomu hrali fantasticky, od prvej minúty boli výborní, podali výborný výkon, predviedli výborný futbal, zaslúžia si absolutórium. Mali sme šťastnú ruku so zostavou, aj systémom, v ktorom sme hrali," hodnotil.

Spartak Trnava - Podbrezová 5:0

Prezradil, že už dopredu tušil, ako to dopadne: "Štyri dni dozadu som sa zobudil s tým, že som cítil, že Ofori rozhodne. Na druhý deň som sa ho pýtal, kde chce hrať, povedal som mu, že bude v základnej zostave a Erik Daniel pôjde na lavičku a že zápas rozhodne. A reálne rozhodol prvými dvoma kľúčovými gólmi," tvrdil na tlačovke.

"Išli sme za výsledkom od začiatku, vytvárali sme si šance, dobre sme kombinovali, výborne bránili, je to zaslúžené víťazstvo a napokon tretie miesto. Škoda, že nie druhé, dúfal som, že sa to podarí, ale Európu sme zvládli," doplnil Gašparík.

Následne sa pustil aj do ďalších tém. Otvoril svoje nedávno medializované vyjadrenie po stretnutí v Žiline, ktoré sa hralo pred finále Slovenského pohára, keď povedal, že Trnava vypustila stretnutie. "Zle som sa vyjadril. Tri dni pred finále som nedal do zostavy dvoch hráčov, všetci ostatní hrali a v 60. minúte som mužstvo prestriedal," začal.

"Potom prišlo veľmi veľa negatívnych komentárov a hejtu od jednoduchších ľudí, ktorí si to nevedia spojiť, tak začali, že my sme kalkulovali. My sme nekalkulovali. Zle som sa vyjadril. Oni hrali na umelke v Žiline naplno, ale nemajú ju radi. Najlepšie tímy na svete pretočia zostavu, my sme za to dostali vlnu hejtu," posťažoval sa Gašparík.

Tvrdí, že tieto veci sa ho reálne dotýkajú: "Ja žijem v Trnave a vadí mi, čo ľudia píšu na internete. Počas sezóny vyhadzovali odchovancov Procházku a Mikoviča. Keď zoberieme legionárov, tak to je zle, keď nehrajú mladí, tiež je zle, ale napríklad teraz sme zabudovali do tímu viacerých mladých chalanov. Napriek tomu sme do posledného kola bojovali o druhé miesto a boli trikrát po sebe vo finále pohára," podotkol.

Servítku pred ústa si nebral: "Toto je jedna z mála vecí, v ktorých súhlasím aj s mladým Kmotríkom, že ľudia nechodia ako napríklad v Česku alebo Poľsku, ale my sme zatrpknutá postkomunistická krajina, ktorá chce na všetko nadávať. Pritom si myslím, že my sme mali super sezónu. Boli tam výkyvy, ale tu nás ľudia porovnávajú s Ligou majstrov. To nie je ani iný futbal, ale iný šport," dodal trnavský tréner.

Zároveň potvrdil, že brankár Dominik Takáč opúšťa Trnavu a odíde zadarmo. Budúcnosť ďalších hráčov, ako aj nové posily sú zatiaľ v štádiu riešenia a nič nie je definitívne.