Molčan zdolal svetovú dvadsiatku a postúpil, ďalej smeruje aj obhajca titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Molčan zdolal svetovú dvadsiatku a postúpil, ďalej smeruje aj obhajca titulu

Slovák si pripísal cenný skalp.
Slovák si pripísal cenný skalp.Profimedia
Slovenský tenista Alex Molčan (25) postúpil do 3. kola dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells. V druhom kole zdolal osemnásteho nasadeného Chorváta Bornu Čoriča (26).

ATP Indian Wells Masters - 2. kolo:

Borna Čorič - Alex Molčan 3:6, 3:6

Základom úspechu Slováka v prvom dejstve boli dva využité brejkbaly, ktoré mu dali náskok 4:0. Ten už nestratil a úvodný set doviedol do víťazného konca. Z pohľadu na počet fiftínov priniesla druhá časť duelu oveľa vyrovnanejšiu bitku, no i tá mala rovnaký rezultát ako predchádzajúce dejstvo. Molčanovi opäť pomohli dva brejky súpera a postúpil do tretieho kola.

V ňom narazí na maďarského tenistu Mártona Fucsovica, ktorý vyyradil šestnástku turnaja Alexa De Minaura z Austrálie. Ich duel je na programe v pondelok o 20:00 SEČ.

Taylor Fritz - Ben Shelton 4:6, 6:4, 6:3

Obhajca titulu Fritz prekonal náročnú výzvu v podobe mladého krajana. Nabudený Shelton sa rozbehol a v prvom sete zaskočil sovjho súpera.  Štvrtý nasadený však využil prvú príležitosť na brejk, mladíka v druhom dejstve zdolal a vyrovnal stav zápasu.

V záverečnej hre zápasu skúsenejšíi z americkej dvojice ukázal, že má viac než len skvelé podanie, keď si skvelým lobom a šikovným drop-shotom pripravil mečbal, ktorý napokon premenil.

"Je to naozaj dobrý hráč a očakával som, že bude podávať bomby a hrať dobre, pretože nemal čo stratiť. Musel som sa skonsolidovať a riešiť problémy. Ben je nesmierne náročným súperok, takže som rád, že som to zvládol," vravel postupujúci.

Andy Murray - Radu Albot 6:4, 6:3

Murray sa tešil zo vzácneho víťazstva nad turnajovým lucky loserom Albotom a pripravil si tak čisto britský súboj tretieho kola s Jackom Draperom. Svetový hráč číslo 55 povedal, že očakáva skvelý zápas proti oponentovi, ktorému bol mentorom. Dvadsaťjedenročný tenista porazil krajana Dana Evansa. "Myslím si, že Jack bude dlho špičkovým hráčom," povedal Murray.

Pozrite si kompletné výsledky mužov v Indian Wells.