Alonso má pochybnosti o Veľkej cene Miami: Ešte neviem, či to pre nás bude dobré

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alonso má pochybnosti o Veľkej cene Miami: Ešte neviem, či to pre nás bude dobré
Fernando Alonso pred štartom Veľkej ceny Azerbajdžanu.
Fernando Alonso pred štartom Veľkej ceny Azerbajdžanu.AFP
Fernando Alonso (41) skončil na Veľkej cene Azerbajdžanu štvrtý. Prvýkrát mimo pódia v tejto sezóne to pre Španiela v žiadnom prípade nie je zlý výsledok. Naopak, ukázal, že napriek skoku Ferrari je stále schopný bojovať s nimi a Mercedesom. Pri pohľade na ďalšie preteky v Miami má však jazdec Aston Martinu pochybnosti.

Pretekár má skúseností na rozdávanie a pred blížiacou sa súťažou v USA začal uvažovať o najbližšom období: "Myslím si, že Miami bude opäť o niečo iné. Teraz to bude o trati. Výkonnosť Mercedesu, Ferrari a Aston Martinu je tak vyrovnaná, že každý víkend sa bude v niečom odlišovať, vďaka čomu bude jeden z tímov trochu vpredu v závislosti od charakteristiky," prezradil Alonso po pretekoch v Baku.

"Stále neviem, či Miami bude pre nás dobré alebo nie. Ak bude tak horúco, ako by malo byť, je to pre nás zvyčajne dobrá správa," dodal.

Napriek tomu, že priznal, že jeho auto bolo "v porovnaní s prvými tromi pretekmi slabšie, nebol rodák z Ovieda tak ďaleko od popredných miest."Aj napriek všetkým nedostatkom sme boli sekundu za Charlesom Leclercom."

Nikdy predtým nevídané kamarátstvo

Vzťah medzi Alonsom a jeho tímovým kolegom Lanceom Strollom (24) je raritou v konkurenčnom svete F1, kde je vaším prvým súperom ten, kto sa oblieka ako vy a je na druhej strane garáže. V zelenom tíme to však tak nie je.

Keď bol Kanaďan za kolegom, ako bolo počuť vo vysielačke, povedal mechanikom, že na neho nebude útočiť a majú zostať pokojní. O niekoľko kôl neskôr mu to Španiel vrátil tým, že svojmu tímu zdelil, že jeho rozdeľovanie bŕzd funguje veľmi dobre a nech Strollovi odkážu, aby to aplikoval na svoje auto.

Šéf tímu Mike Krack tieto odkazy a dobrý pocit medzi nimi privítal."Je to fantastické. Ukazujú svoju vyspelosť. Pochopili, že naši súperi nie sú zelené auto, takže ak udržíme túto harmóniu medzi nimi, budeme mať z dlhodobého hľadiska len výhody."