Dážď a pod tlakom jazdiaci Pérez boli hlavnými bodmi prvého tréningu na VC Maďarska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dážď a pod tlakom jazdiaci Pérez boli hlavnými bodmi prvého tréningu na VC Maďarska

Čechov tréning sa končí v bariérach.
Čechov tréning sa končí v bariérach.Profimedia
Nehoda pilota Red Bullu Sergia Péreza (33) a dážď poznamenali prvý voľný tréning na Veľkú cenu Maďarska. Keďže majster sveta Max Verstappen (25) a rekordér okruhu Lewis Hamilton (38) v týchto podmienkach upustili od meraného kola, bol to nakoniec George Russell (25) na Mercedese, kto zajazdil najrýchlejšie kolo v hodnote 1:38,795 min.

Pérez, ktorý je v poslednom čase pod tlakom, sa postaral o rozruch, keď hneď na začiatku tréningu havaroval. Stalo sa tak potom, čo pri brzdení do piatej zákruty narazil do bariéry vedľa trate. 

"Nemôžem tomu uveriť," hlásil vysielačkou do boxov. Tréning bol po Pérezovej havárii na osem minút prerušený, následne začalo pršať a viacerí jazdci na Hungaroringu neodjazdili merané kolo. Ak sa im to podarilo, bolo to už na mokrej vozovke.

Verstappenov náskok sa pravdepodobne zvýši

Nešťastie prišlo pre Péreza v nevhodnom čase. Po vydarenom štarte do sezóny je stále na druhom mieste v poradí jazdcov za dominantným tímovým kolegom Verstappenom, ale stráca 99 bodov. "Checo" navyše v posledných piatich kvalifikáciách neskončil v prvej desiatke - a to v suverénnom Red Bulle.

Na krk mu dýcha nový konkurent: Daniel Ricciardo. Austrálčan v polovici sezóny prevzal kokpit po Nyckovi de Vriesovi v juniorskom tíme Red Bull AlphaTauri, pričom sa o ňom uvažuje ako o potenciálnom nástupcovi Péreza.

"Frustrujúce. Nie je to ideálny začiatok víkendu," poznamenal na margo Mexičana šéf Red Bullu Christian Horner.