Ricciardo ako náhrada Péreza v Red Bulle? Šéf tímu potvrdil ambíciu Austrálčana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ricciardo ako náhrada Péreza v Red Bulle? Šéf tímu potvrdil ambíciu Austrálčana

Ricciardo sa vrátil do F1 s tímom AlphaTauri, ktorý vlastní Red Bull.
Ricciardo sa vrátil do F1 s tímom AlphaTauri, ktorý vlastní Red Bull.Reuters
Daniel Ricciardo (34) dúfa, že nahradí Sergia Pereza (33) v Red Bulle, keď Mexičanovi skončí zmluva, povedal v utorok šéf tímu Christian Horner (49).

Austrálčan začne svoj návrat do Formuly 1 s tímom AlphaTauri tento víkend v Maďarsku po tom, čo v minulej sezóne opustil McLaren a pôsobil ako rezerva Red Bullu.

Ricciardo pretekal za rakúsku stajňu v rokoch 2014 až 2018, pričom získal sedem zo svojich ôsmich víťazstiev. Pérez, ktorý prišiel v roku 2021, má zmluvu do konca roka 2024.

"Ricciardo sa bude pevne uchádzať o miesto v Red Bulle v roku 2025. To je jeho cieľ a snaha. Myslím si, že odchodom do AlphaTauri to považuje za najlepšiu cestu, ako sa vyjadriť k roku 2025," povedal Horner v podcaste Formula One's F1 Nation.

Ricciardo nahradil v tíme AlphaTauri, ktorý sa nachádza na poslednom mieste, nedostatočne výkonného holandského nováčika Nycka de Vriesa, ktorý tento rok nezískal ani bod. Do konca sezóny zostáva odjazdiť 12 pretekov.

"Požičali sme ho AlphaTauri do konca roka. Je zrejmé, že našimi jazdcami budú budúci rok opäť Max a Checo, ale vždy je dobré mať v zálohe talent," vravel Horner.

Red Bull dominoval v tejto sezóne, keď vyhral všetky preteky. Verstappen má po ôsmich z desiatich víťazstiev na Péreza priepastný náskok 99 bodov. Mexičanova forma viedla k špekuláciám, že aj on možno nedokončí celú dobu platnosti svojej zmluvy.

Minulotýždňové vyradenie De Vriesa sa považovalo za mimoriadne tvrdé, keďže prišlo pred tým, ako mal holandský jazdec šancu zúčastniť sa na svojich domácich pretekoch v Zandvoorte, ale Horner povedal, že odkladanie rozhodnutia nemalo zmysel.

"Znamenalo by to nechať ho v monoposte až do letnej prestávky. Myslím, že situácia bola jasná. Bola to otázka, či má zmysel čakať. Ak už musíme niečo urobiť, môžeme sa do toho pustiť teraz a dať Danielovi 12 pretekov, aby sme videli, čoho je schopný," uzavrel šéf tímu.