Do kvalifikácie na prvé preteky F1 ide ako najrýchlejší Sainz, Verstappen až tretí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Do kvalifikácie na prvé preteky F1 ide ako najrýchlejší Sainz, Verstappen až tretí
Prvú pozíciu si v záverečnom tréningu uchmatol Carlos Sainz.
Prvú pozíciu si v záverečnom tréningu uchmatol Carlos Sainz.Profimedia
Ferrari a Aston Martin ukázali pred prvou kvalifikáciou novej sezóny Formuly 1 prekvapujúcu silu. Carlos Sainz (29) na Ferrari dosiahol v treťom tréningu na Veľkú cenu Bahrajnu najlepší čas 1:30,824 minúty, čo je takmer o jeden a pol desatiny sekundy rýchlejšie ako druhý Fernando Alonso (42) na Aston Martine (+0,141). Tretí bol Max Verstappen (26) s mankom +0,238 sekundy. Kvalifikácia v Bahrajne sa začne v piatok o 17:00.

Majster sveta na Red Bulle, ktorého tím je v centre pozornosti pre rozruch okolo obvinení voči šéfovi stajne Christianovi Hornerovi, zaostal na treťom mieste za lídrom o viac ako dve desatiny. Vo všeobecnosti bolo výsledkové pole pestrou zmesou, hoci Charles Leclerc na Ferrari bol štvrtý. Scuderia tak bola jediným tímom, ktorý mal obe vozidlá vo vedúcom kvartete.

Napríklad Sergio Pérez v druhom Red Bulle, ktorý v posledných rokoch plnil úlohu tímovej dvojky popri dominantnom Verstappenovi, skončil až ôsmy. Nico Hülkenberg bol hneď za ním, so stratou necelej pol sekundy na vedúcu pozíciu. Pre inak trápiaci sa Haas to bol nečakaný výsledok.

Prvý štvrtkový voľný tréning sa niesol v réžii Austrálčana Daniela Ricciarda. Na okruhu v Sachíre zajazdil jazdec Visa RB vo veterných podmienkach čas 1:32,869 min. V druhom voľnom tréningu pred prvými pretekmi novej sezóny sa vo štvrtok najviac darilo jazdcom Mercedesu - najrýchlejší bol Lewis Hamilton časom 1:30,374, jeho tímový kolega George Russell za ním zaostal o 206 tisícin.