Žiadne ťažké srdce Sainza. Na mieste Hamiltona by som urobil to isté, vraví Španiel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žiadne ťažké srdce Sainza. Na mieste Hamiltona by som urobil to isté, vraví Španiel
Sainza vo Ferrari nahradí Hamilton.
Sainza vo Ferrari nahradí Hamilton.Reuters
Carlos Sainz (29) uviedol, že neprechováva žiadne negatívne pocity voči sedemnásobnému majstrovi F1 Lewisovi Hamiltonovi (39) v súvislosti s pripravovaným prestupom Brita do Ferrari. Brit v talianskom tíme nahradí práve španielskeho jazdca.

Hamilton v budúcej sezóne zaujme Sainzovo miesto po boku Charlesa Leclerca. "Myslím si, že takto funguje šport. Mám veľký rešpekt k Lewisovi, jeho úspechom a rozhodnutiu pripojiť sa k Ferrari. Na jeho mieste by som urobil to isté," povedal Španiel na tlačovej konferencii pred úvodnou Veľkou cenou Bahrajnu. Práve on totiž v tíme z Maranella nahradil v roku 2021 štvornásobného šampióna Sebastiana Vettela.

Hamilton len vlani v auguste podpísal s Mercedesom dvojročné predĺženie zmluvy, ale aktivoval klauzulu o ukončení a dohodol sa s Ferrari. Okomentoval to slovami o tom, že chcel začať novú kapitolu svojho rekordného príbehu vo Formule 1.

Ferrari je najúspešnejším tímom tohto športu, ale od roku 2007, keď sa Kimi Raikkonen stal šampiónom, nezískalo ani jeden titul v Pohári jazdcov. 

"Medzi nami všetkými je obrovský rešpekt a ja mám obrovský rešpekt ku Carlosovi. Nemám pocit, že by medzi nami bola nejaká nevraživosť. Nie je to nič osobné, to sa v tomto pretekárskom svete stáva a dúfam, že sa medzi nami nič nezmení," povedal 103-násobný víťaz pretekov.