F1 čaká aj v budúcom roku šesť šprintov. Premiéra pri návrate do Číny i v Miami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

F1 čaká aj v budúcom roku šesť šprintov. Premiéra pri návrate do Číny i v Miami

V budúcom roku sa v F1 uskutoční šesť šprintových pretekov.
V budúcom roku sa v F1 uskutoční šesť šprintových pretekov.Profimedia
Jazdci Formuly 1 budú aj v nadchádzajúcej sezóne bojovať o body v šiestich šprintoch. Šanghaj a Miami budú novými hostiteľmi skrátených pretekov, zatiaľ čo v kalendári zostanú šprinty v rámci veľkých cien Rakúska, Austinu, Brazílie a Kataru. Organizátorom to v utorok oznámili predstavitelia seriálu majstrovstiev sveta.

Zatiaľ však nie je jasné, aký bude presný formát pretekárskych víkendov. Kvalifikácia na šprint, tzv. rozstrel, by sa teraz mohla konať v piatok, pričom samotný šprint by nasledoval v sobotu pred kvalifikáciou na nedeľňajšie preteky.

O pozíciách na štarte VC sa teraz rozhodovalo po prvom piatkovom tréningu, pričom sobota bola vyhradená pre šprintovú kvalifikáciu a šprint.

"Pridanie Šanghaja bude výzvou pre tímy a jazdcov, keďže F1 sa vracia do Číny prvýkrát od roku 2019. Šprint v Miami dodá strhujúcemu víkendu nový rozmer," nechal sa počuť prezident FIA Mohammed Ben Sulayem.

Po novom by v šprinte mohlo bodovať aj viac ako osem najlepších jazdcov a diskutuje sa i o možnej zmene štartového poradia pre prvú desiatku. Očakáva sa, že konkrétne návrhy na zmeny by mala FIA predložiť komisii F1 v januári 2024.