Zloženie Williamsu sa meniť nebude, tím oznámil predĺženie spolupráce so Sargeantom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zloženie Williamsu sa meniť nebude, tím oznámil predĺženie spolupráce so Sargeantom
Sargeant ostáva v rovnakých farbách
Sargeant ostáva v rovnakých farbáchAFP
Williams, anglický automobilový tím Formuly 1, potvrdil, že americký jazdec Logan Sargeant (22) zostane v jeho službách aj v budúcej sezóne. Stajňa sa rozhodla ponechať si Američana aj napriek pomerne problémovej sezóne 2023.

Sargeant, ktorý počas celého roka získal iba jeden bod, bude pretekať po boku Alexa Albona, istota miesta Thajčana narodeného v Londýne už bola takisto oznámená.

"Som nadšený, že v sezóne 2024 budem pokračovať v tíme Williams Racing. Doteraz to bola neuveriteľná cesta a som vďačný za príležitosť ďalej sa rozvíjať ako jazdec v takejto talentovanej a oddanej skupine. Máme vzrušujúce plány do budúcnosti. Už sa neviem dočkať, ako prispejem k úspechu tímu v nasledujúcom roku," vravel americký pretekár.

Rodák z Floridy získal svoj premiérový bod v F1 ako prvý Američan od čias Michaela Andrettiho pred 30 rokmi. Stalo sa tak po tom, ako boli Lewis Hamilton a Charles Leclerc diskvalifikovaní z októbrovej Veľkej ceny Spojených štátov v Austine.

Albon ukončil rok s pôsobivým ziskom 27 bodov a pomohol Williamsu k siedmemu miestu v šampionáte konštruktérov, čo je najlepší výsledok tímu za posledných šesť sezón.

"Teším sa, že môžeme pokračovať v našej ceste s Loganom aj v roku 2024. Preukázal obrovské schopnosti, zatiaľ čo bol pod tlakom svetovej scény, vďaka čomu sa dokonale hodí do nášho tímu. Máme veľkú dôveru v jeho schopnosti a veríme, že spoločne môžeme v nadchádzajúcej sezóne dosiahnuť ešte väčší úspech," vyjadril sa na margo kolegu. Nová sezóna Formuly 1 odštartuje 2. marca v Bahrajne.