Sezóna snov nestačí, u súperov chce vzbudiť strach. Máme priestor na zlepšenie, tvrdí Horner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sezóna snov nestačí, u súperov chce vzbudiť strach. Máme priestor na zlepšenie, tvrdí Horner
Horner nechce zaspať na vavrínoch.
Horner nechce zaspať na vavrínoch.Reuters
Šéf Red Bullu Christian Horner (50) po záverečnej Veľkej cene Abú Dabí F1 uviedol, že jeho tím vyhral nedávno skončenom ročníku 21 z 22 pretekov, ale do budúceho roku má stále priestor na zlepšenie.

Podobné vyhlásenia vyvolali len prázdny smiech po najdominantnejšej sezóne v histórii, v ktorej trojnásobný majster sveta Max Verstappen vytvoril sériu rekordov vrátane 10 víťazstiev v rade a celkovo 19 za rok. Slová Hornera však môžu obsahovať skrytú pravdu.

Red Bull bude dúfať, že v roku 2024, keď sa uskutoční rekordných 24 pretekov, obháji svoje tituly s ešte lepším vozidlom. "Toto auto sa zapíše do histórie ako veľmi špeciálne. Vyhrali sme 21 pretekov z 22, chýba len Singapur, to necháva priestor na zlepšenie," povedala hlava stajne o tohtotočnom monoposte RB19 a pokračovala:

"Nikdy to nie je dosť. Poznáme našich súperov, bude ich to motivovať viac ako kedykoľvek predtým, aby nám to tvrdo vrátili a v tomto športe nič nestojí na jednom mieste. Všetko sa hýbe tak rýchlo. Mohli ste vidieť, že keď sme auto od leta nevyvíjali, oponenti sa približovali čoraz viac. Dúfam, že si z tohto auta vezmeme všetky ponaučenia a pokúsime sa obhájiť oba tituly."

Veľkou otázkou na perách všetkých je, nakoľko dokážu protivníci zvýšiť svoj level smerom ku dotiahnutiu sa k dominantnému Red Bullu. Záverečná priepasť medzi ním a najbližším rivalom Mercedesom bola ohromujúca - majstrovský tím získal viac než dvojnásobok bodov svojho prenasledovateľa. Viac bodov ako Mercedes (409) získal aj sám Verstappen, a to rekordných 575.

Holandský šampión bol pri poslednom podujatí sezóny opäť neohrozený, z pole position vyhral aj s najrýchlejším kolom a dokonca odložil svoju poslednú zastávku v boxoch, aby sa stal prvým jazdcom F1, ktorý počas jednej sezóny odjazdil 1 000 kôl v pozííci lídra pretekov.

Sergio Pérez bol úplne zatienený svojím tímovým kolegom, pričom sa na začiatku roka veľa špekulovalo o jeho budúcnosti v Red Bulle, napriek tomu skončil celkovo druhý. "V zime si vezme trochu času na premyslenie, kde sa musí zlepšiť. Som si istý, že v budúcom roku sa vráti do boja," vravel Horner o Mexičanovi.