Moja najlepšia sezóna. Skončiť pred Ferrari je darček, vraví nestarnúci Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Moja najlepšia sezóna. Skončiť pred Ferrari je darček, vraví nestarnúci Alonso
Alonsovi sa vydaril najmä úvod ročníka.
Alonsovi sa vydaril najmä úvod ročníka.Profimedia
Skúsený Fernando Alonso (42) vyhlásil, že sezóna 2023 bola popri roku 2012 jeho najlepšou v kariére F1. V nedeľu skončil na Veľkej cene Abú Dabí siedmy a získal celkové štvrté miesto v poradí jednotlivcov.

Jazdec Aston Martinu, ktorý do tímu prišiel pred týmto ročníkom z tímu Alpine, začal svoje pôsobenie v nových farbách šiestimi pódiami v prvých ôsmich pretekoch a po výpadku v polovici sezóny pridal ďalšie dve pred záverom sezóny.

"Je to trochu nečakaný pocit. Na to, že skončím v tejto sezóne štvrtý, by som si vôbec nestavil, takže je to ako darček skončiť pred Ferrari a Landom Norrisom z McLarenu," povedal Alonso.

Dokonca vyhlásil, že táto sezóna bola lepšia ako roky, počas ktorých vyhral celý šampionát s Renaultom. "Spolu s rokom 2012 to považujem za svoju najlepšiu sezónu v histórii a určite lepšiu ako v rokoch 2005 a 2006."

Španiel má platnú zmluvu do konca roka 2024, ale Aston Martin uviedol, že má záujem ju predĺžiť. Zdá sa, že táto dohoda vyhovuje obom stranám, ktoré sa už teraz tešia na budúcu sezónu. "Úroveň výkonnosti, konzistencia. Som veľmi spokojný s tým, ako som sa spojil s týmto tímom a autom," uzavrel Alonso.