Najlepšia sezóna za posledné roky. Alonso môže v F1 zotrvať aj po roku 2024

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepšia sezóna za posledné roky. Alonso môže v F1 zotrvať aj po roku 2024
Fernando Alonso v akcii počas tréningu v Abú Zabí.
Fernando Alonso v akcii počas tréningu v Abú Zabí.Reuters
Aston Martin má záujem predĺžiť zmluvu s Fernandom Alonsom (42) aj po roku 2024, keď bude mať Španiel 43 rokov, prekvapil šéf tímu Mike Krack.

Pri otázke novinárov, či o niečom takom uvažoval, bez váhania odpovedal: "Myslím, že na túto otázku nemusím odpovedať. Rozhodne áno," povedal Luxemburčan na tlačovej konferencii v rámci záverečného podujatia v Abú Zabí.

Dvojnásobný majster sveta Fernando Alonso prišiel do tímu v aktuálnej sezóne z Alpinu a Krack prezradil, že angažovanie skúseného pilota prinieslo len pozitíva. Španiel získal osem pódiových umiestnení vrátane tretieho miesta v úvodných troch pretekoch a druhých miest v Monaku, Kanade a Holandsku.

"Ako tím sme boli od prvého dňa až po dnešok vlastne ohromení," uviedol Krack o prínose najskúsenejšieho jazdca v histórii tohto športu s rekordnými 376 štartmi.

"Vždy som si myslel, že na začiatku to boli trochu medové mesiace, ale som celkom rád, že sa nám podarilo "medové týždne" predĺžiť. Dostali sme pozoruhodného tímového hráča, konštruktívneho za každých okolností, najmä keď to bolo ťažké."

Alonso je v priebežnom poradí piaty, bodovo vyrovnaný so štvrtým Carlosom Sainzom a pred nedeľňajším finále na okruhu Yas Marina má 127 bodov náskok na svojho kanadského kolegu z tímu Lancea Strolla. V Pohári konštruktérov je Aston Martin piaty. Na štvrtý McLaren stráca 11 bodov.

Dvojnásobný majster vo štvrtok zdôraznil, že táto sezóna bola jeho najlepšia od roku 2012, keď vo Ferrari bojoval o prvenstvo so Sebastianom Vettelom z Red Bullu. Na záver doplnil, že rozšírenie kalendára na 24 pretekov v budúcom roku zo súčasných 22 by mohol byť kľúčový faktor k tomu, ako dlho v F1 zostane.