Záverečný tréning ovládol Russell pred Norrisom. Problémy Verstappena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Záverečný tréning ovládol Russell pred Norrisom. Problémy Verstappena
Geroge Russell zapôsobil v Abú Zabí.
Geroge Russell zapôsobil v Abú Zabí.Profimedia
George Russell (25) bol najrýchlejší v kokpite Mercedesu v sobotňajšom záverečnom tréningu na Veľkú cenu Abú Zabí, ktorou sa končí sezóna Formuly 1, zatiaľ čo trojnásobný šampión Max Verstappen (26) sa sťažoval na ovládanie svojho Red Bullu.

Nedeľa je poslednou nádejou Mercedesu vyhnúť sa prvej sezóne bez víťazstva od roku 2011 a bývalí šampióni sú v tesnom súboji s Ferrari o celkové druhé miesto, pričom Taliani zaostávajú len o štyri body. Russell, ktorý bol najrýchlejší aj v piatkovom prvom tréningu a zostáva posledným víťazom svojho tímu, keď pred rokom zvíťazil v Brazílii, zajazdil na okruhu Yas Marina najlepší čas 1:24,418 minúty.

Lando Norris z McLarenu bol druhý najrýchlejší, keď stratil 95 tisícin sekundy. Tretí najlepší čas zajazdil Austrálčan Oscar Piastri a štvrtý bol Alex Albon z Williamsu. Verstappenovi namerali šiesty čas a od Russellovho tempa ho delilo 0,735 sekundy. Počas tréningu sa sťažoval na svoj monopost. 

"Auto opäť klesá na dno, skáče," povedal holandský jazdec cez tímové rádio. "Neviem, čo sa deje," doplnil. V piatok prirovnal auto ku klokanovi, čím vzbudil nádej, že vo finále nemusí byť všetko tak, ako si želá a ako sa očakáva.

Verstappen sa usiluje o rekordné 19. víťazstvo v sezóne, pričom Red Bull dúfa, že rok uzavrie s 21 triumfami v 22 pretekoch.

Charles Leclerc z Ferrari, najrýchlejší v piatkovom druhom tréningu prerušenom haváriou, bol piaty najrýchlejší a jeho tímový kolega Carlos Sainz posledný po tom, čo v piatok havaroval a väčšinu záverečného tréningu absolvoval na stredných pneumatikách.

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton na Mercedese bol na 12. mieste a Sergio Pérez z Red Bullu na 11. mieste. McLaren tiež zvádza tesný súboj s Aston Martinom o štvrté miesto v celkovom poradí, pričom ich delí len 11 bodov. V hre sú miliónové odmeny. "Rozhodne sme konkurencieschopní," povedal Zak Brown pre televíziu Sky Sports.

"Mercedes vyzerá naozaj dobre. Russell má podľa mňa na viac. Neviete, čo robil Red Bull, ťažko sa mi verí, že nebudú hore, keď sa pôjde naostro," dodal šéf McLarenu.