Russell a Leclerc ovládli úvodné tréningy na záverečné preteky F1 v Abú Zabí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Russell a Leclerc ovládli úvodné tréningy na záverečné preteky F1 v Abú Zabí
V prvom tréningu bol najlepší Russell.
V prvom tréningu bol najlepší Russell.Profimedia
George Russell (25) z Mercedesu a Charles Leclerc (26) z Ferrari vyhrali úvodné tréningy na záverečnú Veľkú cenu Abú Zabí Formuly 1. Russell v prvom tréningu o 288 tisícin sekundy porazil Brazílčana Felipeho Drugovicha (23), ktorý v kokpite Aston Martin nahradil Španiela Fernanda Alonsa (42). Monačan Leclerc následne vyhral o 43 tisícin sekundy pred Landom Norrisom (24) z McLarenu.

V prvom tréningu sa objavilo desať nových pilotov. Tímy boli podľa pravidiel povinné poskytnúť aspoň dva tréningy za sezónu jazdcom, ktorí majú za sebou maximálne dvoje preteky F1. Najlepším "nováčikom" bol druhý Drugovich, do prvej desiatky sa s ôsmym časom dostal aj rusko-izraelský jazdec Robert Švarcman z Ferrari, ktorý nahradil Leclerca. Jedine stajňa AlphaTauri mala tréning s oboma svojimi tradičnými pilotmi.

V popoludňajšom tréningu sa na trať vrátili všetci pravidelní účastníci. Druhý tréning bol dvakrát prerušený. Najprv havaroval Carlos Sainz z Ferrari a po ňom Nico Hülkenberg z Haasu. Prvé tri miesta nakoniec obsadili tí, ktorí vynechali úvodný tréning. Za Leclercom a Norrisom sa umiestnil novopečený majster sveta Max Verstappen z Red Bullu.

Program Veľkej ceny Abú Zabí bude pokračovať sobotňajším tretím tréningom, po ktorom bude od 15:00 nasledovať kvalifikácia. V nedeľu sa preteky začnú o hodinu skôr.