Omladená F1. Tréning na okruhu Yas Marina ovládnu nováčikovia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Omladená F1. Tréning na okruhu Yas Marina ovládnu nováčikovia
Drugovich nahradí Alonsa v prvom voľnom tréningu.
Drugovich nahradí Alonsa v prvom voľnom tréningu.Profimedia
Felipe Drugovich (23) bude v prvom tréningu záverečného víkendu majstrovstiev sveta Formuly 1 v Abu Dabí riadiť monopost tímu Aston Martin. V pozícii nahradí skúseného Fernanda Alonsa (42).

Podujatie na okruhu Yas Marina uzavrie sezónu Formuly 1. Voľný tréning pretekov v tíme Lawrencea Strolla absolvuje Drugovich namiesto o 19 rokov staršieho kolegu zo Španielska. Rezervný jazdec už má skúsenosť s autom tejto stajne - predstavil sa v ňom počas predsezónneho testovania namiesto Lancea Strolla.

Celá situácia vyplýva z predpisov FIA, ktoré zaväzujú nováčikov s menej ako dvoma pretekmi v F1, aby dostali miesto aspoň v jednom tréningu počas celej sezóny. Dvojnásobný španielsky šampión Alonso si tak prvýkrát oddýchne pri sezónnej derniére.

Ikonického pilota ale čaká bitka o celkovo štvrté miesto v poradí jednotlivcov, v ktorej je jeho súperom krajan Carlos Sainz. Príležitosť však majú aj Norris s Leclercom. Drugovich si tak pravdepodobne užije iba tréningovú jazdu. Svoje miesto v tíme Aston Martin si vybojoval v F2, keď v sezóne 2022 získal päť víťazstiev a 11 pódií.

Brazílčan ale nebude jediným nováčikom, ktorý sa predstaví v prvom tréningu VC Abú Dabí. Šancu obohatiť svoje skúsenosti s Formulou 1 na okruhu Yas Marina dostane až 10 jazdcov:

Jake Dennis - Red Bull

Isack Hadjar - AlphaTauri

Frederik Vesti - Mercedes

Robert Shwartzman - Ferrari

Jack Doohan - Alpine

Pato O'Ward - McLaren

Felipe Drugovich - Aston Martin

Theo Pourchaire - Alfa Romeo

Oliver Bearman - Haas

Zak O'Sullivan - Williams