Horner tvrdí, že Hamilton sa zaujímal o miesto v Red Bulle. Brit všetko poprel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Horner tvrdí, že Hamilton sa zaujímal o miesto v Red Bulle. Brit všetko poprel

Aktualizované
Hamilton mal rokovať o mieste v Red Bulle i Ferrari.
Hamilton mal rokovať o mieste v Red Bulle i Ferrari.Profimedia
Lewis Hamilton (38) sa podľa Christian Hornera (50) v tejto sezóne zaujímal o zmluvu s Red Bullom i Ferrari. Budúcnosť sedemnásobného majstra sveta bola dlhodobo otázna, zmluvu však s Mercedesom predĺžil v auguste do roku 2025. Šéfa konkurenčného tímu obvinil z prekrúcania.

Hamilton sa mal zaujímať o kokpit v rakúskom tíme už v januári. "V priebehu rokov sme mali niekoľko rozhovorov o Lewisovom príchode. Niekoľkokrát nás oslovil. Naposledy začiatkom roka," uviedol Horner.

V tíme momentálne pôsobí dominantný trojnásobný majster sveta Max Verstappen z Holandska spolu so Sergiom Pérezom. Mexičanova nevýrazná forma v druhej polovici sezóny vyvoláva otázniky nad jeho budúcnosťou v Red Bulle, ako možná náhrada bol v hre napríklad Austrálčan Daniel Ricciardo.

Brit však na Hornerove slová reagoval pred Veľkou cenou Abu Dabí, posledným podujatím tohto roka. "Viem, že to prišlo od Christiana. Naozaj nerozumiem, o čom hovoril, pretože pokiaľ viem, nikto z môjho tímu s ním nehovoril, ja som s ním nehovoril už roky," vyjadril sa Hamilton a plynulo pokračoval:

"Na začiatku roka ma oslovil ohľadom stretnutia, ale to je všetko. Len som mu zablahoželal k úžasnému roku a povedal som, že dúfam, že čoskoro budem schopný proti nim bojovať. To bolo všetko. Myslím si, že Christian to celé len prekrúca." 

Horner tvrdil, že pretekár Mercedesu sa zaujímal aj o miesto vo Ferrari. Ku prípadnej kooperácii Hamiltona s Verstappenom uviedol: "Neviem si predstaviť, že by Max a Lewis spolupracovali. Dynamika by nebola správna. Sme stopercentne spokojní s tým, čo máme."

Holanďan získal v prebiehajúcej sezóne už tretí titul v rade, prvý ukoristil na kontroverznej VC Abú Dabí 2021. V priamom súboji bol vtedy práve s Lewisom, ktorý už s istotou skončí v celkovom hodnotení tretí za Pérezom.