Verstappen Las Vegas kritizoval, Hamilton ho obhajuje: Šport rastie, je to biznis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen Las Vegas kritizoval, Hamilton ho obhajuje: Šport rastie, je to biznis

Hamilton na tlačovej konferencii jazdcov v Las Vegas.
Hamilton na tlačovej konferencii jazdcov v Las Vegas.AFP
Sedemnásobný majster sveta Formuly 1 Lewis Hamilton (38) obhajoval organizáciu Veľkej ceny Las Vegas po kritike súčasného majstra sveta Maxa Verstappena (26).

Verstappen z Red Bullu povedal, že víkend je "z 99 percent šou a z jedného percenta športovým podujatím". Uviedol tiež, že pouličná trať nie je veľmi zaujímavá. Ďalší jazdci vrátane Landa Norrisa z McLarenu a Carlosa Sainza z Ferrari spochybnili množstvo komerčných záväzkov, ktoré museli v súvislosti s pretekmi prijať.

Tieto komentáre po honosnom otváracom ceremoniáli s dronovou šou a vystúpením austrálskej speváčky Kylie Minogue pravdepodobne nepotešili amerických majiteľov F1 - spoločnosť Liberty Media, ktorá je zároveň promotérom pretekov vo Vegas.

Hamilton však povedal, že rast tohto športu v Spojených štátoch je vítaný, pochválil amerického investora a výkonného riaditeľa F1 Stefana Domenicaliho. "Počul som, že veľa ľudí sa sťažuje na smer, ktorým sa Stefano a Liberty vydali. Odvádzajú však úžasnú prácu," povedal jazdec Mercedesu a pokračoval:

"Šport naďalej rastie, je to biznis a stále tu uvidíte dobré preteky. Je to krajina, do ktorej sa dá preniknúť a skutočne zaujať publikum. Každý, koho poznám v Hollywoode, príde a tento víkend sa tu bude diať veľa biznisu."

Ohňostroj počas otváracieho ceremoniálu Veľkej ceny Las Vegas
Ohňostroj počas otváracieho ceremoniálu Veľkej ceny Las VegasAFP

Preteky sa pôjdu pozdĺž slávnej uličky, kde sa nachádzajú najlepšie hotely a kasína v meste. Návrat F1 do Vegas po 41-ročnej absencii nasleduje po pridaní Miami, zatiaľ čo Veľká cena USA sa koná v Austine v Texase.

"Potrebovali sme mať v USA aspoň dvoje preteky, jedny nám nestačili a toto je jedno z najikonickejších a najjedinečnejších miest, ktoré tu majú," uviedol britský jazdec, ktorý priznal, že atmosféra okolo pretekov vo Vegas je veľmi odlišná.

"Určite je to veľká šou a nikdy to nebude ako Silverstone, ale možno si ľudia v tejto komunite časom náš šport zamilujú," dodal.