Ferrari predĺžilo zmluvu s Leclercom: Verím, že to najlepšie ešte len príde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ferrari predĺžilo zmluvu s Leclercom: Verím, že to najlepšie ešte len príde
Charles Leclerc zostáva vo Ferrari.
Charles Leclerc zostáva vo Ferrari.Profimedia
Stajňa formuly 1 Ferrari predĺžila zmluvu s pilotom Charlesom Leclercom (26). Taliansky tím v tlačovej správe na svojej webovej stránke nešpecifikoval dĺžku nového kontraktu. Monacký jazdec preteká za Ferrari od roku 2019 a jeho súčasná zmluva platí do konca tejto sezóny.

Leclerc v minulej sezóne nevyhral žiadne preteky a v konečnom poradí seriálu skončil piaty. Jeho najlepším výsledkom v hodnotení majstrovstiev sveta je druhé miesto z roku 2022. Vlani pomohol Ferrari k tretiemu miestu v Pohári konštruktérov spolu so Španielom Carlosom Sainzom.

"Som veľmi šťastný, že budem ešte niekoľko sezón obliekať farby Ferrari. Mojím snom bolo pretekať za tento tím od mojich troch rokov," povedal Leclerc.

"Je to moja druhá rodina, odkedy som v roku 2016 vstúpil do akadémie Ferrari. Za posledných päť rokov sme spolu dosiahli veľa a prešli sme si všeličím. Verím však, že to najlepšie ešte len príde. Mojím snom zostáva vyhrať s Ferrari titul majstra sveta a som si istý, že v nasledujúcich rokoch zažijeme skvelé časy a urobíme radosť našim fanúšikom," dodal víťaz piatich veľkých cien.