Kvalifikáciu VC Miami vyhral Pérez. Leclerc havaroval, ale odštartuje pred Verstappenom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kvalifikáciu VC Miami vyhral Pérez. Leclerc havaroval, ale odštartuje pred Verstappenom
Mexičan získal ďalší kvalifikačný triumf.
Mexičan získal ďalší kvalifikačný triumf.Profimedia
Sergio Pérez (33) z Red Bullu získal na sobotňajšej Veľkej cene Miami vysnívanú pole position, zatiaľ čo jeho tímový kolega a líder Formuly 1 Max Verstappen (25) sa kvalifikoval až na deviatom mieste.

Charles Leclerc z Ferrari nechcene prerušil kvalifikáciu, keď necelé dve minúty pred jej koncom havaroval a riaditeľstvo pretekov vzápätí oznámilo, že sa už nebude pokračovať. Verstappen tak v pripravovanom rýchlom kole nemohol dosiahnuť lepší čas. Leclercovi ale ostala dovtedajšia siedma pozícia.

Holandský pretekár a minuloročný víťaz z Miami, ktorý má na čele šampionátu náskok šiestich bodov, nedokončil svoje prvé ostré kolo po tom, čo urobil chybu. K druhému pokusu sa napokon ani nedostal, pretože Leclerc stratil kontrolu v šiestej zákrute, roztočil sa a narazil do bariér, kde havaroval aj v piatkovom druhom tréningu.

"Myslím si, že je neprijateľné urobiť dvakrát rovnakú chybu v tej istej zákrute. Som zo seba naozaj sklamaný," povedal Monačan, ktorý vlani štartoval z pole position.

Fernando Alonso sa v prvom rade štartovacieho roštu zaradil k Pérezovi s mankom 0,361 s. Z tretej priečky sa odpichne Carlos Sainz a vedľa neho bude stáť Kevin Magnussen, prekvapenie z Haasu. Pierre Gasly z tímu Alpine sa napriek havárii postaví na piate miesto, George Russell na šieste. 

O nepríjemnosť pre Aston Martin sa postaral Lance Stroll, keď sa mu nepodarilo postúpiť z prvej fázy kvalifikácie, odštartuje až ako osemnásty. Ďalší šok má na svedomí sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton z Mercedesu, vo svojej vôbec najhoršej kvalifikácii na akomkoľvek okruhu v Spojených štátoch obsadil len 13. miesto.