Verstappen skompletizoval víťazný tréningový hetrik pred Pérezom a Alonsom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Verstappen skompletizoval víťazný tréningový hetrik pred Pérezom a Alonsom
Max Verstappen nechal za sebou všetkých aj v treťom tréningu.
Max Verstappen nechal za sebou všetkých aj v treťom tréningu. Reuters
Obhajca majstrovského triumfu formuly 1 Max Verstappen (25) uzavrel sobotňajšom tréningu na Veľkú cenu Saudskej Arábie dominantný hetrik najlepších časov.

Pilot Red Bullu, víťaz úvodných pretekov v Bahrajne, predviedol najrýchlejšiu jazdu v oboch piatkových tréningoch a záverečný na okruhu v Džidde ukončil taktiež na vrchole. Tímový kolega Sergio Pérez bol druhý najrýchlejší, ale až o 0,613 sekundy pomalší ako Verstappen (1:28,485) na mäkkých pneumatikách. Holanďan ale nespomalil ani na tvrdej zmesi.

Zo zvyšku poľa bol najlepší opäť Aston Martin, keď Fernando Alonso a Lance Stroll obsadili tretiu, resp. štvrtú pozíciu. Medzi dvojnásobnými šampiónmi bol rozdiel 0,998 sekundy. Okrem Péreza mal Alonso ako jediný rozmedzie jednej sekundy od Verstappena.

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton zajazdil piaty najrýchlejší čas so svojím Mercedesom pred Charlesom Leclercom, ktorého na štarte čaká trest v podobe straty desiatich priečok. Druhý pilot Ferrari Carlos Sainz uzatvoril najlepšiu desiatku.

Lando Norris z McLarenu skončil siedmy a austrálsky tímový nováčik Oscar Piastri ôsmy, pričom zaostal len o 0,008. Francúzsky jazdec Pierre Gasly bol deviaty. Nováčik tímu AlphaTauri Nyck de Vries vynechal záverečný tréning, pretože jeho tím menil pohonnú jednotku.