Verstappen potvrdil najvyššiu rýchlosť aj v druhom tréningu. Red Bully rozdelil Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen potvrdil najvyššiu rýchlosť aj v druhom tréningu. Red Bully rozdelil Alonso

Verstappen je nezastaviteľný. Najrýchlejší čas predviedol aj v druhom tréningu.
Verstappen je nezastaviteľný. Najrýchlejší čas predviedol aj v druhom tréningu.Reuters
Max Verstappen (25) priletel v piatok do dejiska Veľkej ceny Saudskej Arábie a s prehľadom ovládol prvé dva tréningy. Dominanciu Red Bullu prekazil Fernando Alonso (41) z Aston Martin, ktorý obsadil druhé miesto a Sergia Péreza (33) tak posunul na tretie.

Dvojnásobný šampión F1 Verstappen potvrdzuje svoje víťazstvo z úvodného podujatia v Bahrajne a vo večernom tréningu zajazdil po druhý raz najrýchlejší čas (1:29,603) na okruhu v Saudskej Arábii. 

V Džidde pokračuje v pozitívnych výkonoch veterán Fernando Alonso (+0,208), skončil na druhej priečke pred druhým pilotom Red Bullu Sergiom Pérezom (+0,299).

Holanďan napriek svojmu príletu v deň tréningov sa do tempa dostal veľmi rýchlo. Jedinú drámu prežil na trati pri tesnom dotyku s bariérou v poslednej zákrute. 

Kanaďan Lance Stroll z Aston Martin, ktorý si stále doliečuje problémové zápästia, na svoje štvrté miesto z prvého tréningu nenadviazal. V druhom mal siedmy najrýchlejší čas. Esteban Ocon z Alpine bol štvrtý najlepší, keď za sebou nechal Georgea Russella z Mercedesu. Brit skončil v oboch tréningoch na piatej pozícii. Jeho tímový kolega Lewis Hamilton bol najskôr šiesty a večer jedenásty.

Charles Leclerc, ktorého čaká v nedeľu na štarte penalizácia v podobe prepadu o desať miest za výmenu riadiacej jednotky, hlásil v priebehu druhého tréningu problémy so spojkou. S kolegom Carlosom Sainzom mali deviaty, resp. desiaty najrýchlejší čas.