Nezastavili ho ani žalúdočné problémy. Verstappen najrýchlejší v prvom tréningu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nezastavili ho ani žalúdočné problémy. Verstappen najrýchlejší v prvom tréningu
Zdá sa, že Maxa Verstappena tento rok nezastaví opäť nikto.
Zdá sa, že Maxa Verstappena tento rok nezastaví opäť nikto.Reuters
Dvojnásobný majster sveta Max Verstappen (25) v piatok neukázal na trati žiadnu slabosť, ktorú pociťoval v predchádzajúcich dňoch pri boji so žalúdočnými problémami. Spolu s tímovým kolegom Sergiom Pérezom (33) dominovali v úvodnom tréningu Veľkej ceny Saudskej Arábie.

Obhajca titulu Verstappen predviedol najrýchlejšiu jazdu s časom 1:29,617 min. Péreza predstihol o 483 tisícin sekundy. Na okruhu v Džidde tak potvrdil svoju dominanciu.

Dvojnásobný šampión Fernando Alonso nadviazal na tretie miesto z prvého podujatia v Bahrajne a v prvom tréningu mu namerali tretí najrýchlejší čas. Za ním sa umiestnil jeho kolega z Aston Martin Lance Stroll.

Oba Mercedesy, jazdiace s rôznymi vylepšeniami, boli piate, resp. šieste. George Russell bol o niečo rýchlejší pred sedemnásobným majstrom Lewisom Hamiltonom. Na siedmej priečke skončil Carlos Sainz na Ferrari. Jeho tímový spolujazdec Carlos Sainz až jedenásty. Pierre Gasly z Alpine bol ôsmy pred Alexom Albonom na Willaimse a desiatym Yukim Tsunodom jazdiacom na Alpha Tauri.

Hamilton pobúril niektorých ľudí v Mercedes Benz svojím vyhlásením, keď povedal, že tohtoročné auto je o 1,5 sekundy pomalší v porovnaní s Red Bullom. Ide o deficit, ktorý sa tím snaží odstrániť. Po viac ako siedmich rokoch sa rozišla jeho cesta s dlhoročnou oporou a osobnou trénerkou Angelou Cullenovou, ktorá vyráža za novým dobrodružstvom.

Pretekári sa museli vyrovnať aj s počasím. Teplota sa vyšplhala na 28 stupňov Celzia a na trati ukazovala 44 stupňov. Druhý tréning je na programe od 18:00.