Prvé pole position pre Verstappena, za sebou nechal kolegu Péreza i Leclerca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prvé pole position pre Verstappena, za sebou nechal kolegu Péreza i Leclerca
Aktualizované
Max Verstappen vyštartuje na prvej Veľkej cene Bahrajnu z prvého miesta.
Max Verstappen vyštartuje na prvej Veľkej cene Bahrajnu z prvého miesta.AFP
Holandský pilot F1 Max Verstappen (25) si vybojoval pole position na úvodnej Veľkej cene Bahrajnu Formuly 1 v roku 2023. Úradujúci majster sveta bol v sobotňajšej kvalifikácii na okruhu Sachír o 0,138 s rýchlejší ako jeho tímový kolega z Red Bullu Mexičan Sergio Pérez (33). Tretí skončil Charles Leclerc (25) na Ferrari.

Vedľa Monačana bude štartovať zo štvrtej pozície druhý pilot Ferrari Carlos Sainz. Piatu priečku obsadil v kvalifikácii veterán Fernando Alonso, ktorý svojich fanúšikov potešil najlepšími jazdami v ostatných dvoch tréningoch.

Max Verstappen vyzeral najprv nespokojne, ale nakoniec našiel svoje tempo a zajazdil najlepší čas, ktorý mu vyniesol 21. pole position v kariére. Lepší darček k 51. narodeninám svojho otca Josa vymyslieť nemohol.

"Verím, že sa pozeral. Som si istý, že áno. Včera, ale aj dnes to bol trochu ťažký začiatok víkendu. Nevedel som nájsť rytmus. Našťastie v kvalifikácii si všetko sadlo. Po všetkých problémoch v tréningoch som aj pozitívne prekvapený, že je z toho prvé miesto. Za normálnych okolností je naše auto lepšie. Uvidíme, čo bude ďalej," hodnotil 25-ročný dvojnásobný majster sveta.

Mercedesu patrí šiesta, resp. siedma pozícia s Georgeom Russellom a sedemnásobným šampiónom Lewisom Hamiltonom. Druhý jazdec z Aston Martin Lance Stroll vyštartuje ôsmy. Najlepšiu desiatku uzatvára Esteban Ocon z Alpine a Nico Hülkenberg na Haase.

Spomedzi nováčikov si najlepšie počínal Logan Sargeant, ktorý sa umiestnil najvyššie. So svojím Williamsom obsadil šestnáste miesto, kolega Albon pätnáste. Austrálsky debutant Oscar Piastri začne z osemnástej pozície. O sedem priečok lepšie skončil parťák z McLarenu Lando Norris, ktorý neprešiel z druhej časti kvalifikácie.