Alonso ako za starých čias. V Bahrajne bol v druhom tréningu najrýchlejší

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alonso ako za starých čias. V Bahrajne bol v druhom tréningu najrýchlejší
Fernando Alonso potešil svojich fanúšikov. Ovládol druhý tréning v Bahrajne.
Fernando Alonso potešil svojich fanúšikov. Ovládol druhý tréning v Bahrajne.Profimedia
Fernando Alonso vlial svojim fanúšikom nádej, že môže v aktuálnej sezóne bojovať o najvyššie priečky. V piatkovom druhom tréningu pred úvodnými pretekmi v Bahrajne zajazdil najrýchlejší čas pred favorizovaným Red Bullom.

Štyridsaťjedenročný Španiel, ktorý debutoval v F1 ešte pred narodením austrálskeho nováčika Oscara Piastriho z McLarenu a ktorého čaká rekordný 356. štart, zvládol Sachír za 1:30,907 s. Čas na mäkkých pneumatikách mal rýchlejší o 0,169 tisícin sekundy pred šampiónom z ostatných dvoch ročníkov Maxom Verstappenom z Red Bullu.

Alonso dosiahol v prvom tréningu za denného svetla druhý najrýchlejší čas po Sergiovi Pérezovi. Pod reflektormi bol Mexičan neskôr tretí. 

Dvojnásobný majster sveta F1 čaká na víťazstvo desať rokov. Naposledy triumfoval v roku 2013 v Španielsku na Ferrari. "Misia 33", teda pridanie tridsiateho tretieho víťazstva, mimoriadne ožila. Ide o slogan Alonsových fanúšikov, využívaný najmä na sociálnych sieťach.

Aston Martin zaujal v tréningoch dlhými a rýchlymi jazdami s množstvom kôl. Red Bull pricestoval do Bahrajnu ako jasný favorit, keďže dokázal vylepšiť svoje auto v porovnaní s minulým ročníkom. A to napriek tomu, že vlani ovládli 17 z 22 pretekov. 

Štvrtú priečku obsadil Charles Leclerc z Ferrari a veterán z Nemecka Nico Hülkenberg, ktorý sa do monopostu vracia od začiatku sezóny prvýkrát od roku 2019, bol so svojím Haasom piaty.

Alonsov tímový kolega Lance Stroll mal šiesty najrýchlejší čas. Za volant si sadol po tom, ako si minulý mesiac pri nehode na bicykli zlomil obe zápästia. Kedysi dominantný Mercedes si pripísal dve "pokojné jazdy". Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton bol desiaty a ôsmy. Spolujazdec George Russell jedenásty a trinásty.

Z nováčikov vynikol najviac Oscar Piastri. V oboch tréningoch sa umiestnil spomedzi všetkých najvyššie - najprv na dvanástom mieste, následne pätnástom. Nyck de Vries z AlphaTauri bol 16. a 19., Logan Sargeant z Williamsu zasa 18. a 20.