Red Bull si v Bahrajne pôjde svoju vlastnú ligu, hovorí George Russell

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Red Bull si v Bahrajne pôjde svoju vlastnú ligu, hovorí George Russell

George Russell na snímke z Bahrajnu.
George Russell na snímke z Bahrajnu.Reuters
Šampión dvoch posledných ročníkov F1 Red Bull by mohol podľa predsezónnych testov pretekať sám proti sebe. Aspoň to tvrdí pred úvodnou Veľkou cenou v Bahrajne pilot Mercedesu George Russell (25).

Dvojnásobný majster sveta z Red Bullu Max Verstappen a jeho mexický tímový kolega Sergio Pérez nabrali ďalšie sebavedomie po tom, čo ich auto bolo v minulom týždni na okruhu Sachír najrýchlejšie. Niektorí komentátori dokonca naznačili, že dvojica by mohla byť potenciálne aspoň o pol sekundy na kolo rýchlejšia v porovnaní so súpermi. Verstappen zdôraznil, že auto je v každom ohľade lepšie než minuloročné.

"Myslím, že je spravodlivé povedať, že Red Bull si tento víkend v Bahrajne pôjde trochu vlastnú ligu. O druhé miesto bude pekný boj. Pravdepodobne medzi Ferrari a Aston Martin," vyjadril sa George Russell.

Aston Martin bol v ostatnom ročníku celkovo siedmy, no ich nové auto s motorom Mercedes vyzerá byť rýchle a spoľahlivé. V testoch predviedlo pôsobivé, dlhé jazdy. Za volantom sedel dvojnásobný majster sveta Fernando Alonso.

Russell, ktorý v minulej sezóne získal jediný triumf Mercedesu, vyriekol, že testovanie slúži ako ukazovateľ formy, ale tímy búdu mať oveľa lepší obraz o aktuálnej situácii po sobotnej kvalifikácii.

"Je dôležité uvedomiť si, že sa všetci snažíme navrhnúť auto, ktoré bude najrýchlejšie v priebehu všetkých 23 pretekov sezóny. Bahrajn je akási výnimka. Nemyslím si, že na základe tohto víkendu je potrebné robiť predčasné závery," doplnil 25-ročný britský pilot.

Podľa jeho slov Mercedes minulý rok ukázal, že dokáže zrýchliť vývoj a prekonať problémy, ako napríklad poskakovanie, ktoré ho trápilo v úvode ročníka.

"Vylepšenia, ktoré prinesieme v Bahrajne, nás posunú o krok bližšie k vrcholu. Prekvapí ma, ak by boli rozdiely na ostatných okruhoch veľké. Pozitívom je, že na začiatku sezóny nie je kalendár nabitý, takže budeme mať čas pre ďalší vývoj v aerodynamickom tuneli a továrni, aby sme boli pripravení, keď príde rozhodujúca pasáž sezóny," povedal George Russell, ktorého tím triumfoval osemkrát v rade v Pohári konštruktérov.