Nudil sa, preto sledoval obrazovky na trati. Alonsovi sa začínajú tretie miesta máliť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nudil sa, preto sledoval obrazovky na trati. Alonsovi sa začínajú tretie miesta máliť
Alonso na trati v Miami.
Alonso na trati v Miami.AFP
Mohli by ste si myslieť, že jazdci Formuly 1, ktorí sa pohybujú po trati priemernou rýchlosťou okolo 220 km/h, budú mať oči upreté výlučne na cestu pred sebou a na svojich súperov.

Zdá sa, že nie vždy. Veterán Fernando Alonso na Aston Martine priznal, že počas nedeľňajšej Veľkej ceny Miami sledoval dianie na obrovských televíznych obrazovkách, kým jazdil na treťom mieste.

Alonso sa prezradil rádiovou komunikáciou s tímom, keď približne 10 kôl pred koncom komentoval manéver svojho kanadského tímového kolegu Lancea Strolla, ktorý predbehol Alexa Albona na Williamse.

"Na ktorej pozícii je Lance? Skvelý ťah do prvej zákruty," vravel Alonso v tímovej vysielačke.

Jeho komentár vyvolal vo vysielaní pretekov pobavenie. Keď sa ho novinári na tento postreh opýtali, priznal, že akciu videl na veľkoplošných obrazovkách na trati.

"Myslím, že na okruhu máme veľké televízne obrazovky v niektorých z nízko rýchlostných zákrut. Bolo veľmi jednoduché to sledovať. Videl som jedno predbiehanie. Boli to pre nás trochu nečakané osamelé preteky. Mysleli sme si, že budú ťažšie," povedal na tlačovej konferencii.

Alonso mal relatívne jednoduchý deň, štartoval z druhého miesta. Veľkú väčšinu času strávil na tretej priečke, ďaleko za víťaznou dvojicou Red Bullu, ale zároveň s pohodlným odstupom od skupiny prenasledovateľov.

Dosiahol svoje štvrté pódium v sezóne, čo je nečakane silný štart do ročníka. Zároveň dodal, že teraz chce viac.

"Myslím, že na začiatku roka bolo pódium úžasné. Teraz po štyroch pódiách chceme, samozrejme, viac - minimálne druhé miesto. Red Bully sú ale vždy nezlomné a vždy rýchle. Možno v Monaku či v Barcelone máme možnosť," zamyslel sa Španiel.