Podporil špekulácie? Šéf Ferrari vysvetlil, prečo sa s Hamiltonom rozpráva na každej VC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Podporil špekulácie? Šéf Ferrari vysvetlil, prečo sa s Hamiltonom rozpráva na každej VC
Vasseur a Hamilton sú si blízki.
Vasseur a Hamilton sú si blízki.Profimedia
Šéf tímu Ferrari Fred Vasseur (55) prehovoril o svojom priateľstve s Lewisom Hamiltonom (38) v čase, keď Formula 1 čaká na podpis novej zmluvy sedemnásobného majstra sveta s Mercedesom.

Hamilton vyhral s Vasseurovým tímom ART v rokoch 2005 a 2006 šampionáty vo Formule 3 a GP2. Následne v roku 2007 veľkolepým spôsobom debutoval v F1 s McLarenom.

"Rozprávam sa s ním na každých pretekoch, jazdil za mňa pred 20 rokmi a stále sme si blízki," povedal pre denník Gazzetta dello Sport Francúz, ktorý v januári nastúpil do Ferrari, a dodal: "Je jasné, že ak nás médiá vidia spolu v paddocku, je okolo toho veľa rozruchu, ale náš dobrý vzťah pokračuje. Nechcem ho porovnávať s našimi jazdcami, nemalo by to zmysel."

Hamiltona totiž viaceré špekulácie začiatkom tohto roka spájali s Ferrari, ale Brit sa jasne vyjadril, že chce zostať v Mercedese.

Vasseur povedal, že súčasní jazdci jeho tímu Charles Leclerc a Carlos Sainz by si mohli počínať lepšie, rovnako ako celý tím v doteraz neúspešnom ročníku. Red Bull vyhral všetky preteky a taliansky tím je celkovo štvrtý, pričom Leclerc sa na pódiu umiestnil len trikrát.

"Charles nečakal takúto sezónu a na začiatku tlačil na pílu viac, ako by mal. Teraz sa zdá, že situáciu zvláda lepšie. Ak sa mu niečo nedarí, nezdržiava sa. V jeho i tímovom záujme je však niekedy lepšie sa pred vyjadrením upokojiť. Carlos je veľmi dôsledný, to je pre nás dobrou správou," vysvetlil šéf stajne.

Ferrari zastavilo práce v aerodynamickom tuneli na tohtoročnom monoposte koncom júla, ale do Kataru alebo Austinu v októbri pridá vylepšenia. Tím prijal približne 25 nových zamestnancov, pričom je známe, že jedným z nich je výkonnostný riaditeľ Mercedesu Loic Serra.