Pred kvalifikáciou na Silverstone zúril dážď, využili to Leclerc s Albonom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pred kvalifikáciou na Silverstone zúril dážď, využili to Leclerc s Albonom
Leclerc sa na prechodných pneumatikách do dažďa raz aj roztočil.
Leclerc sa na prechodných pneumatikách do dažďa raz aj roztočil. Reuters
Monacký jazdec Charles Leclerc (25) bol najrýchlejší v záverečnom tréningu na Veľkú cenu Veľkej Británie monopostov F1. Pilot Ferrari dosiahol na okruhu v Silverstone v sobotu čas 1:27,419 predtým, než sa spustil dážď. Suché podmienky trvali necelú polhodinu.

Druhý bol s odstupom 173 tisícin sekundy Alex Albon (Williams), tretí Fernando Alonso na Aston Martine (+0,365 s). Úradujúci majster sveta a líder tohtoročného šampionátu Max Verstappen (Red Bull) zajazdil až ôsmy čas (+0,847).

Leclerc, ktorý v piatkovom druhom tréningu nemohol jazdiť pre elektrické problémy, si všetko vynahradil, pričom kolegu Carlosa Sainza za sebou nechal o viac ako pol sekundy (+0,545) na šiestej pozícii. Williamsy potvrdili formu, pričom Albon si zlepšil tretie miesto z prvého dňa, zatiaľ čo Logan Sargeant finišoval pred kvalifikáciou siedmy. 

Mercedesy zabudli na piatok a dostali sa do TOP 10. Lewis Hamilton bol dokonca piaty, George Russell deviaty. Nedarilo sa Sergiovi Perézovi, ktorý na Red Bulle dosiahol iba 14. priečku. 

Po polhodine, keď bola vozovka mokrá od dažďa, jazdci prezuli na prechodné pneumatiky, ale časy nedokázali vylepšiť. Navyše sa sťažovali, že "intermediálky" nevydržia viac ako jedno ostré kolo.