Pre Verstappena je dôležitý pokoj. Pokiaľ mu ho Red Bull poskytne, tím nezmení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pre Verstappena je dôležitý pokoj. Pokiaľ mu ho Red Bull poskytne, tím nezmení
Verstappen si na prácu vyžaduje predovšetkým pokoj.
Verstappen si na prácu vyžaduje predovšetkým pokoj.AFP
Max Verstappen (26) vo štvrtok vyjadril vernosť Red Bullu a povedal, že pokiaľ je spokojný, nemá dôvod odísť. Objavili sa špekulácie, že trojnásobný majster sveta by mohol v budúcom roku prestúpiť do Mercedesu a nahradiť Lewisa Hamiltona (39), ktorý bude hájiť farby Ferrari.

Špekulácie o Verstappenovej budúcnosti sa zintenzívnili po tom, čo bol šéf Red Bullu Christian Horner obvinený z nevhodného správania voči jednej zo svojich kolegýň. Hornera očistili pred začiatkom sezóny v Bahrajne, ale niekoľko týždňov trvajúca aféra stajňu poznačila.

Holanďan Verstappen má s Red Bullom zmluvu do roku 2028. Na začiatku ročníka však naznačil, že by zvážil odchod, ak by sa tím rozišiel s dlhoročným poradcom Helmutom Markom. Podobne sa vyjadril aj Verstappenov otec Jos, ktorý povedal, že ak sa potvrdia obvinenia voči Hornerovi, stajňa bude čeliť "rozpadu".

Tento týždeň sa však v Šanghaji pred Veľkou cenou Číny opäť hovorilo výlučne o pretekoch, čo Verstappena potešilo. "S tímom som podpísal dlhodobú zmluvu po roku 2021. Jediné, čo som od začiatku hovoril, bolo, že chcem mať okolo seba pokojné a tiché prostredie," reagoval Verstappen novinárom.

"Nedávno sme sa rozprávali o aute, takže som už teraz veľmi spokojný. Tak by to malo byť. Samozrejme, pokiaľ som v tíme spokojný, nemám dôvod odísť," doplnil Holanďan. Cez víkend ho čaká boj o štvrtý tohtoročný triumf.

Priznal, že Veľká cena Číny bude pre neho neznámou. "Bude to zaujímavé s novými autami. Podmienky sú však pre všetkých rovnaké," dodal jazdec Red Bullu.

Formula 1 sa na medzinárodný okruh v Šanghaji vracia prvýkrát po piatich rokoch. V sobotu sa uskutočnia šprintové preteky. Pred piatkovou kvalifikáciou majú pretekári k dispozícii len jeden tréning, Verstappen uviedol, že pre tím je dôležité čo najskôr vyriešiť nastavenie auta. "Čas ukáže, nemám z toho prílišné obavy," uzavrel.