Koniec špekulácií o prestupe do Red Bullu. Alonso podpísal novú zmluvu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec špekulácií o prestupe do Red Bullu. Alonso podpísal novú zmluvu
Alonso rozhodol o svojej budúcnosti.
Alonso rozhodol o svojej budúcnosti.Profimedia
Špekulácie o budúcnosti Fernanda Alonsa (42) našli svoj koniec. Skúsený pretekár bude vo Formule 1 pokračovať s tímom Aston Martin. Dvojnásobný majster sveta podpísal novú zmluvu.

Nový kontrakt by mal udržať Alonsa vo farbách doterajšieho zamestnávateľa do konca roka 2026. Španiel prestúpil do stajne Aston Martin z tímu Alpine v roku 2023. Obe strany si užili parádny štart partnerstva, keď v prvých ôsmich pretekoch minuloročnej sezóny získali šesť pódiových umiestnení. Medzi najvýznamnejšie patrili druhé miesta v Monaku, Kanade a Holandsku. Španiel napokon pomohol tímu obsadiť piate miesto v Pohári konštruktérov.

Po šokujúcom oznámení o prestupe Lewisa Hamiltona do Ferrari od roku 2025 sa veľa špekulovalo o Alonsovej budúcnosti. Najprv o tom, či vôbec bude pokračovať v F1, neskôr o tom, či sa zaviaže k ďalšiemu pôsobeniu v tíme majiteľa Lawrencea Strolla, ktorého syn Lance je jeho kolegom. Obe otázky zodpovedalo štvrtkové oznámenie zainteresovaných strán. 

"Zabezpečenie Fernandovej dlhodobej budúcnosti s tímom Aston Martin Aramco je fantastická správa. Za posledných 18 mesiacov sme si vybudovali silný pracovný vzťah a zdieľame rovnaké odhodlanie dosiahnuť úspech v tomto projekte," uviedol šéf tímu Mike Krack pre web F1 a dodal:

"Posledných pár mesiacov sme boli v neustálom dialógu a Fernando dodržal svoje slovo, keď sa rozhodol, že chce pokračovať v pretekaní, najprv sa s nami porozprával. Je hladný po úspechu, jazdí lepšie ako kedykoľvek predtým, je fit a úplne oddaný tomu, aby sa Aston Martin Aramco stal konkurenčnou silou."

Od spomínanej sezóny 2026 začne stajňa partnerstvo v oblasti pohonnej jednotky so značkou Honda. Po úvodných štyroch pretekoch ročníka 2024 je Aston Martin v konštruktérskom hodnotení piaty, pred ním sú Mercedes, McLaren, Ferrari a Red Bull.