Alonso do Red Bullu? Nulová šanca, že Verstappen odíde, myslí si Španiel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alonso do Red Bullu? Nulová šanca, že Verstappen odíde, myslí si Španiel
Alonso bude rozmýšľať o svojej budúcnosti.
Alonso bude rozmýšľať o svojej budúcnosti.Reuters
Trojnásobný majster sveta Max Verstappen (26) v budúcej sezóne neopustí Red Bull, povedal Fernando Alonso (42). Jazdec tímu Aston Martin tým do istej miery odmietol možnosť, že práve on bude náhradou holandského pretekára.

Viac než skúsený Alonso patrí medzi viacerých jazdcov, ktorým sa na konci sezóny končí zmluva. Verstappen má kontrakt s Red Bullom platný do roku 2028, ale jeho budúcnosť bola zahalená rozpadom vzťahov medzi jeho otcom Josom a šéfom stajne Christianom Hornerom.

Na otázku, či by Maxov odchod mohol ovplyvniť Alonsa a ostatných jazdcov v boji o miesta, Španiel na tlačovom brífingu na okruhu Suzuka pred Veľkou cenou Japonska odpovedal: "Nie. Ak Max opustí Red Bull, možno to bude mať vplyv, ale myslím si, že je nulová šanca, že sa to stane."

Následne dvojnásobný šampión F1 dodal: "Chcem sa sústrediť len na svoje veci a pred letom sa pokúsiť rozhodnúť, či budem ďalej pretekať, alebo nie. Ak by som pokračoval v pretekaní, tak budem rozmýšľať, kde by pre to bola najlepšia možnosť."

Šéf Mercedesu Toto Wolff, ktorý na konci roka príde o sedemnásobného šampióna Lewisa Hamiltona prestupujúceho do Ferrari, povedal, že Verstappen by bol na vrchole jeho zoznamu možných náhradníkov, ak bude k dispozícii.

Wolff ako možné alternatívy spomenul aj Alonsa, Carlosa Sainza či mladíka z F2 podporovaného práve Mercedesom Kimiho Antonelliho. Verstappen na tlačovej konferencii zopakoval, že je v Red Bulle veľmi šťastný a povedal, že o budúcich prestupoch neuvažuje.