Vettel zvažuje návrat do formuly 1. Bývalý šampión priznal, že je v kontakte s Wolffom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vettel zvažuje návrat do formuly 1. Bývalý šampión priznal, že je v kontakte s Wolffom
Štvornásobný majster sveta Vettel zvažuje návrat do formuly 1
Štvornásobný majster sveta Vettel zvažuje návrat do formuly 1Profimedia
Štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel (36) uvažuje o návrate do formuly 1. Nemecký jazdec pre televíziu Sky Sport povedal, že je v kontakte so šéfom Mercedesu Toto Wolffom a zástupcami iných stajní.

Vettel je mimo majstrovstiev sveta F1 v roku 2022, ale prezradil, že je "potenciálne" k dispozícii na návrat v budúcom roku. "Potenciálne som voľný, pretože nemám auto. Otázkou však je, či si nejaké hľadám. Myslím si, že to bude závisieť od ponuky," povedal v stredu Nemec. "Opustil som formulu 1 a neplánoval som sa vrátiť, ale zároveň som si povedal, že človek nikdy nevie. A to stále platí," doplnil víťaz 53 veľkých cien.

Svoje štyri tituly získal v rokoch 2010 až 2013 v Red Bulle. Šesť sezón jazdil aj za Ferrari a s elitným seriálom sa rozlúčil ako jazdec Aston Martin.

Jeho návrat ponúka spojenie s tímom Mercedes, kde by Vettel mohol byť prvým nemeckým pilotom od roku 2016, keď po zisku titulu náhle skončil Nico Rosberg. Mercedes bude mať na konci roka voľné miesto po odchode sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona do Ferrari.

Vettel priznal, že bol v kontakte so šéfom Mercedesu Wolffom. "Niekoľkokrát som s ním hovoril, ale nie primárne o mieste v aute. Krátko sme sa rozprávali o celej situácii. Zároveň som však hovoril aj s ostatnými, pretože som s nimi stále v kontakte. Spolu s F1 mám v hlave niekoľko projektov a nápadov. Takže uvidíme, ako sa to vyvinie. Možno ma to vráti za volant, možno nie," dodal Vettel, ktorý nedávno testoval auto Porsche pre Le Mans a tento rok by mohol debutovať v slávnych 24-hodinových vytrvalostných pretekoch.