Najprv F1, teraz už aj MotoGP. Liberty Media vlastní práva na ďalší motoristický šampionát

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najprv F1, teraz už aj MotoGP. Liberty Media vlastní práva na ďalší motoristický šampionát
Americká spoločnosť Liberty Media získala šampionát MotoGP za 4,2 miliardy eur.
Americká spoločnosť Liberty Media získala šampionát MotoGP za 4,2 miliardy eur. AFP
Americká spoločnosť Liberty Media, ktorá už vlastní Formulu 1, je novým vlastníkom šampionátu MotoGP. O dohode v hodnote 4,2 miliardy eur informovali internetové stránky spoločnosti a motocyklového šampionátu.

Liberty Media získala 86-percentný podiel v spoločnosti Dorna, ktorá vlastnila šampionát od roku 1992. Na čele Dorny zostane generálny riaditeľ Carmelo Ezpeleta, ktorý spolu s ďalšími členmi predstavenstva vlastní zvyšných 14 percent, uvádza sa vo vyhlásení.

"Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo rozšíriť naše portfólio športových a zábavných aktív," povedal šéf Liberty Media Greg Maffei. "Preteky MotoGP sú skvelým zážitkom, majú lojálnu a nadšenú fanúšikovskú základňu a z finančného hľadiska generujú skvelý cashflow," dodal.

"Je to najlepší možný krok v ďalšom rozvoji MotoGP. Sme nadšení z toho, čo to prinesie spoločnosti Dorna, paddocku a fanúšikom," dodal Ezpeleta.

Podľa medializovaných informácií môže do spojenia formuly 1 a motocyklového seriálu, v ktorom v triede Moto2 štartuje český jazdec Filip Salač, ešte vstúpiť Európska komisia a protikartelové zákony. V roku 2006 chcel majiteľ MotoGP, spoločnosť Capital Partners, od ktorého v roku 2017 získala Liberty Media F1, kúpiť aj Formulu 1, ale komisia mu to povolila len pod podmienkou, že predá motocyklový šampionát.