Triumf vykúpením po operácii. Život je niekedy ako horská dráha, vraví šťastný Sainz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Triumf vykúpením po operácii. Život je niekedy ako horská dráha, vraví šťastný Sainz
Sainz prežil ťažký začiatok sezóny.
Sainz prežil ťažký začiatok sezóny.AFP
Carlos Sainz (29) v nedeľu triumfoval na Veľkej cene Austrálie. Jazdec tímu Ferrari si môže po dlhšom čase opäť vychutnávať pocit víťaza. Tretí kariérny úspech si zabezpečil na tretích pretekoch súťažného ročníka 2024.

Sainz pritom začal sezónu s informáciou, že Ferrari s ním na rok 2025 nepočíta a jeho miesto v tíme zaujme Lewis Hamilton. Madridský rodák ostal bez budúcoročnej istoty. Na úvodnom podujatí v Bahrajne obsadil tretie miesto. Krátko po tom musel vynechať preteky v Saudskej Arábii, dôvodom bola operácia slepého čreva.

Na nepríjemné udalosti zareagoval najlepším možným spôsobom. V austrálskej kvalifikácii si vyjazdil druhú priečku a v samotných pretekoch sa stal víťazom. "Nie sú to len posledné dva týždne. Je to celkovo celý začiatok roka. Odštartoval správou o neobnovení kontraktu," povedal Sainz a vo vysvetľovaní pokračoval:

"Potom sa dáte do poriadku. Pripravíte sa na úvod ročníka, tlačíte na pílu. Následne sa dostanete do Bahrajnu. Urobíte pódium a poviete si: 'Dobre, sezóna sa začína, môžem pokračovať v nastolenom tempe'. Zrazu bum, operácia a vymeškáte preteky v Džidde."

Španiel počas regenerácie po zákroku dodržiaval prísny režim, dvakrát denne trávil čas v hyperbarickej komore a pozorne si sledoval, ako dlho cvičí a čo konzumuje. "Vrátite sa a vyhráte. Áno, život je niekedy ako horská dráha, ale môže k vám byť naozaj milý a dobrý. Užívam si tento moment."

Sainz teda zatiaľ nemá miesto na rok 2025, jeho tímový kolega Charles Leclerc sa ale nechal počuť, že ho určite získa. "Je to jeden z najlepšie hodnotených jazdcov v paddocku a zakaždým, keď sedel v aute F1, bol mimoriadne silný, ukázal to už viackrát. Preto sa o jeho budúcnosť príliš neobávam, som si istý, že bude mať veľa príležitostí a bude sa musieť len rozhodnúť pre to najlepšie pre svoju kariéru," zhodnotil Monačan.