Verstappen si v Melbourne vyjazdil pole position, druhý skončil navrátilec Sainz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Verstappen si v Melbourne vyjazdil pole position, druhý skončil navrátilec Sainz
Verstappen ovládol austrálsku kvalifikáciu.
Verstappen ovládol austrálsku kvalifikáciu.Profimedia
Úradujúci majster sveta Formuly 1 Max Verstappen (26) z Red Bullu vyhral kvalifikáciu na VC Austrálie, aj v tretích pretekoch sezóny tak vyštartuje z pole position. Holanďan porazil na trati v Melbourne o takmer tri desatiny sekundy druhého Španiela Carlosa Sainza (29) z Ferrari. Tretí bol šampiónov tímový kolega Sergio Pérez (34).

Verstappen, obhajca minuloročného prvenstva, vykročil za možným tretím triumfom v ročníku a desiatym v rade, vďaka ktorému by vyrovnal svoj nedávny rekord. Môže tiež získať 57. výhru v F1 a zvýrazniť vedenie v šampionáte, v ktorom momentálne vedie pred Pérezom o 15 bodov. Mexičan odštartuje v Austrálii až zo šiestej priečky po tom, čo dostal trest poklesu troch miest za bránenie Nicovi Hulkenbergovi.

Obhajca titulu získal svoju 35. pole position v kariére. Sainz, ktorý vynechal posledné preteky v Saudskej Arábii pre zápal slepého čreva, skončil druhý. Jeho tímový kolega z Ferrari Charles Leclerc obsadil piatu priečku.

Lewis Hamilton z Mercedesu sa prekvapujúco nekvalifikoval do záverečnej časti. Sedemnásobný majster sveta, ktorý po sezóne odíde do Ferrari, vyštartuje z 11. pozície. Hneď za ním skončil Alexander Albon z Williamsu, ktorý jazdil vo vozidle tímového kolegu Logana Sargeanta.

Albon si po nehode v piatkovom tréningu poškodil podvozok, a keďže Williams nemá náhradné auto, vedenie tímu sa rozhodlo uprednostniť thajského jazdca pred Američanom, keďže je výsledkovo úspešnejší. Nedeľňajšie preteky sa začnú o 5:00 SEČ.